Re: odpisy stroje a ukončení činnosti
Pokud jste ukončil podnikání k 30.4.2009, pak jste měl uplatnit DPH při ukončení podnikání a to z ceny, za jakou by byl stroj prodejný v době ukončení podnikání. Za r. 2009 uplatníte 1/2 ročního daňového odpisu. ZC nelze daňově uplatnit. Pokud by jste stroj v budoucnu prodával, pak výdajem bude tato daňově neuplatněná ZC.
Re: odpisy stroje a ukončení činnosti
tak stroj prodám jakože ještě v roce 2009(známému) za zůstatkovou cenu po odpisech odvedu DPH zdaním příjem z prodeje a všichni budou spokojeni.Případná kontrola by mohle pouze napadnout DPH, které je místo ve 2.Q.odvedeno až ve 4.Q.09.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 1. 2010 10:11
DE, pláítce DPH, neukončené odpisy stroje a ukončení činnisti. Ukončil jsem činnost k 30.4.2009, ale do 31.12.2009 jsem stále registrován jako plátce DPH. Tzn.v DPH za 4.Q.09 musím odvést DPH ze stroje ( tedy ze ZC?) a v daňovém přiznání FO za r.2009 dodanit ZC stroje ? mOHU UPLATNIT ZA R.09 ODPIS V POMĚRNÉ VÝŠI 4 MĚSÍCŮ A ZDANIT TEPRVE zc PO TOMTO ODPISU ? jE MOJE ÚVAHA SPRÁVNÁ ?