Návrat po RD do firmy

• (neregistrovaný)

20. 1. 2010 12:24

Měla bych se vrátit do firmy po RD. Vím, že mé místo bylo zrušeno. Jak by to mělo s návratem?
    A) nastoupím, dostanu výpověď pro nadbytečnost (2 měsíční výp. lhůta + 3 měsíční odstupné), můžou mě během výpovědní lhůty "šoupnout" kamkoli, nebo místo musí odpovídat tomu, co mám uvedeno v pracovní smlouvě (konkrétně hlavní účetní)
    B) pokud musí místo odpovídat uvedenému v pracovní smlouvě a oni jej pro mě nebudou mít, co se mnou během výpovědní lhůty? (nabídnou-li mi např. odstupné 5-ti násobné, bránit se tomu nebudu a ani nenastoupím, spíš si myslím, že se mě budou chtít zbavit zcela bez odstupného :-(

Poraďte, díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2010 12:51

ab (neregistrovaný)

Re: Návrat po RD do firmy
      Koukněte se do historie, řeší se to tu pořád dokola. Určitě najdete všechny odpovědi.

• 20. 1. 2010 12:55

abc (neregistrovaný)

Velice děkuji za stručnou a jasnou odpověď na můj dotaz. Příště si ušetřete čas a nereagujte.

• 20. 1. 2010 12:59

all (neregistrovaný)

Takže milá paní, kdybyste si přečetla pravidla pro tuto diskuzi, tak byste věděla, že si prvně máte tu historii projít, aby se to nezahlcovalo stále stejnými dotazy a svůj dotaz ani nepsala a šetřila tak čas všech ostatních. Rada vám byla poskytnuta zcela v souladu s pravidly této diskuze, které jste evidentně ani nečetla.

• 20. 1. 2010 13:08

pája

Vy pokládáte otázky, které při nejlepší vůli nemůže zodpovědět někdo zde, alespoň ne úplně,protože hlavní slovo bude při řešení mít Váš zaměstnavatel, jeho rozhodnutí zde nelze v žádném případě předjímat. Doporučuji jednat s ním a myslím, že budete mít rychle jasno.Později můžete požádat o radu zde, budete-li mít potřebu nebo důvodvyplývající z rozhodnutí zaměstnavatele.

• 20. 1. 2010 13:16

J (neregistrovaný)

Milá all, zkuste navrhnout provozovateli těchto stránek, aby zákazal pokládání nových dotazů, protože v hostorii odpovědí už snad je zodpovězeno všechno možné i nemožné.Třeba vám poděkuje a zároveň nebudete m u s e t takhle reagovat.

• 20. 1. 2010 13:31

all (neregistrovaný)

Paní J, děkuji za upozornění, ale jak jste si všimla moje reakce nebyla první, já jsem jen reagovala na ublíženecký a arogantní postoj tazatelky vůči tomu, kdo radil aby se do historie podívala.
      Jinak jste si jistě všimla, že se opravdu snažím k stále se opakujícím dotazům na základní věci nevyjadřovat. Ale když někdo nerespektuje pravidla a ještě se obořuje na druhé, tak to mě klidnou opravdu nenechá.

• 20. 1. 2010 13:40

ab (neregistrovaný)

No tak :) V první chvíli mě to také rozčílilo, ale chce to klid. Paní tazatelka se nevyjadřuje, asi jí má první rada přece jen stačila. Vím, že tento "její" problém se tu objevuje pořád dokola a je tu na něj spousta správných odpovědí, jak je možné postupovat. A protože možností je více, chtěla jsem právě ulehčit případným odpovídajícím, aby to nemuseli znova a znova a znova a znova.... vypisovat :)

• 20. 1. 2010 13:50

J (neregistrovaný)

Jsme na tom asi obě stejně, mě také opravdu v klidu nenechají zase některé reakce, bohužel,ale myslím si, že sem nechodíme hlídat a kontrolovat respektování pravidel, k tomu jsou jistě pověřené jiné osoby a všimla jsem si, že to co provozovateli vadí si dovede solidně ohlídat sám.

• 20. 1. 2010 14:50

all (neregistrovaný)

Ano, to asi dovede. Ale pokud se budeme stavět k tomu takto, že sice jsou pravidla, ale kdo je porušuje je pořád stavěn výše, než ten, kdo se snaží upozornit na jejich dodržování, tak budeme tam, kde jsme. Senát má kontrolovat parlament, spousta jiných, kterých se to sice týká, ale nenesou za to zodpovědnost ví, že schváliĺi pitomost, ale mlčí a ve výsledku se mohou vracet miliardy za paskvil zákona. Já vím, že to přirovnání je nadsazené, ale je to tak. Protože vy také máte možnost na tisící dotaz buď odpovědět nebo souhlasit s doporučením hledání v historii, ale ne, vy se většinou taky navezete do toho, kdo tu historii doporučí.

• 20. 1. 2010 15:23

J (neregistrovaný)

Nikdo tady nikoho na vyšší úroveň nestaví a nehodlám se stavět do role nějaké spasitelky ,která si myslí, že důsledným upozorňováním na striktní dodržování pravidel tady v diskusy přivede na správnou cestu ty o kterých se zmiňujete. Ano mám, dvě možnosti.Buď odpovědět - a třeba i tak, že normálně (bez invektiv) napíšu, aby se tazatel skusil mrknout do historie a nebo se na to vykašlat. Obě možnosti využívám. A ještě jenom na okraj, jaký je rozdíl mezi tím, pokud někdo napíše kouzelnou větu, že hledal v hostorii, ale bohužel nenašel (a nemusí to být vůbec pravda) a nebo tím, kdo se rovnou zeptá? Všimla jsem si v poslední době, že se tady vyskytují dotazy, které dopředu začínají velkou omluvou zato, že se vůbec na něco ptají. připadá vám to normální?

• 20. 1. 2010 16:22

yx (neregistrovaný)

No já se taky trochu přidám do debaty. Dnes, ale ab doporučila, myslím, že bez invektiv, kouknout do historie a naopak tazatelka ji odpověděla dost arogantně. To vám připadá normální ? A když někdo začíná omluvou, to mi taky nepřipadá normální, ale často mi připadá , že to píší proto, že se jim prostě v historii hledat nechce, a omluvou na začátku to jen maskují.
      A mimochodem, všimla jste si, že i paní Jiřka sem teď chodí docela sporadicky a zřejmě si již taky vybírá dotazy na které odpovídá, protože ji taky asi už unavilo několikrát za den odpovídat na jedno a to samé , kdy tazatel nehledáním šetří svůj čas, ale časem p. Jiřky plýtval ?

• 20. 1. 2010 18:36

J (neregistrovaný)

>>Nikdo tady nikoho na vyšší úroveň nestaví a nehodlám
      >>se stavět do role nějaké spasitelky ,která si myslí,
      >>že
      >>důsledným upozorňováním na striktní dodržování
      >>pravidel tady v diskusy přivede na správnou cestu ty
      >>o
      >>kterých se zmiňujete. Ano mám, dvě možnosti.Buď
      >>odpovědět
      >>- a třeba i tak, že normálně (bez invektiv) napíšu,
      >>aby se tazatel skusil mrknout do historie a nebo se
      >>na
      >>to vykašlat. Obě možnosti využívám. A ještě jenom na
      >>okraj, jaký je rozdíl mezi tím, pokud někdo napíše
      >>kouzelnou větu, že hledal v hostorii, ale bohužel
      >>nenašel
      >>(a nemusí to být vůbec pravda) a nebo tím, kdo se
      >>rovnou zeptá? Všimla jsem si v poslední době, že se
      >>tady
      >>vyskytují dotazy, které dopředu začínají velkou
      >>omluvou
      >>zato, že se vůbec na něco ptají. připadá vám to
      >>normální?
      >
      >No já se taky trochu přidám do debaty. Dnes, ale ab
      >doporučila, myslím, že bez invektiv, kouknout do
      >historie

souhlas

a naopak tazatelka ji odpověděla dost arogantně.

Tak ať si trhne ...třeba nedostane odpověď

To vám připadá normální ? A když někdo začíná omluvou, to
      >mi taky nepřipadá normální, ale často mi připadá , že
      >to píší proto, že se jim prostě v historii hledat
      >nechce, a omluvou na začátku to jen maskují.
      >A mimochodem, všimla jste si, že i paní Jiřka sem
      >teď chodí docela sporadicky a zřejmě si již taky vybírá
      >dotazy na které odpovídá, protože ji taky asi už
      >unavilo několikrát za den odpovídat na jedno a to samé ,
      >kdy tazatel nehledáním šetří svůj čas, ale časem p.
      >Jiřky plýtval ?

Mým časem nikdo nikdy neplýtvá a neplýtval , protože když ho mám a chci ho trávit tady, tak je to moje svobodná vůle a nikdo mi to,stejně jako ostatním nenakazuje. I když mám někdy opačný pocit, jako že to někdo dělá z donucení a proto ho tak silně iritují opakujícíc se dotazy.

• 20. 1. 2010 19:53

yx (neregistrovaný)

No tak to teda asi máte už svatozář.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).