Re: Aukro, přiznání k DPFO
Jednalo se o stejnou cenu za kterou to prodává firma (firma je rodiny), ale nevím proč, na aukru o to byl větší zájem.(ikdyž jsem tam byla vedená jako soukromá osoba) Všechny peníze šly zpět do firmy(ale mysleli jsme si ,že to půjde bez dokladů).V podstatě jsem jednala v za firmu jako její zaměstnanec.....ale to asi neprojde
Já bych to asi řešila takto, netvrdím, že je to ideální ale 1rok bych takhle asi riskla. Jestliže jste oficiální zaměstnanec, tak bych napsala nějaký papír - smlouvu, zadání pracovního úkolu na prodej výrobků firmy přes soukromý účet na Aukru ( s prodejem zde nemám zkušenosti - to je jen pro fyzické osoby ?) s tím, že vydělané peníze patří firmě. V případě, že peníze docházely na váš sour. účet či adresu, tak mít zdokladované předání peněz firmě.
Taky byste mohli zpětně uzavřít dohodu o provedení práce na prodej zboží na Aukru např s tím , že odměna bude 1% z prodeje, koncem 12/2009 si necháte vyplattit 1000,- přes pokladnu , odvádí se srážková daň 15 % pojistné ne...jen se ještě zeptám, jak ste myslela poznámku: člověk si myslí že si něco přivydělá bez zdanění...znamená to, že ne vše šlo do firmy zpět ??
Myslela jsem to za firmu, protože jsme rodinná firma, kde si musíme věřit,jinak by to nefungovalo.Samozřejmě,že o tom měli všichni přehled,šlo nám o práci (takhle jsme to řešili poprvé, protože krize s náma zamávala, tak jak ještě nic za posledních 17let). Děkuji Vám za radu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 1. 2010 9:13
Dobrý den,
po včerejším humbuku, od poloviny roku jsem na aukru prodávala výrobky rodinné firmy, ve které jsem vedena jako zaměstnanec, na svoji fyzickou soukromou osobu cca za 100.000,-.Všechno se samozřejmě vrátilo do firmy.(člověk si myslí že si něco přivydělá bez zdanění...)Dá se napsat do mého daňového přiznání FO.Příjem z prodeje §10 100000,- a do výdajů také 100.000,-.Takže zisk 0?Firma mi vystaví faktury na prodej výrobků, přesně za tu cenu za kterou jsem je prodala na aukru. No prostě to chci zlegalizovat a přiznat.Kdybych to zdanila na sebe bez výdajů, tak by to zřejmě neprošlo, nemám ŽL.(nebo že by to šlo jinak?)
Předem Vám všem d