Re: Ukončení pracovního poměru po mateřs
To ano. Ale mě jde o to když jsem se s ní dohodl na okmažitém zrušení (i když jde o zrušení místa výkonu práce, místo takové bylo zachováno ale na jiné adrese) jestli když dám 14.1. není odstupné jenom 3 platy a když 15.1. když vlastně už měla být v práci tak jestli 2+3.
Napřed si srovnejte datumy, je to nějaké nepřehledné. 14.10.2010 teprve bude.
to byl asi překlep, místo 14.1.
můžete ji ukončit PP dohodou(ne žádným zrušením)14. 1. i dne 15.1., dohodou to lze kdykoliv. Jestliže je důvodem ukončení(i když dohodou) zrušení místa, je nárok na odstupné.Není rozhodující, že jste místo přestěhoval a ona nechce nebo nemůže přejít jinam, jste povinen ji vyplatit odstupné.
Místo výkonu práce-záleží,jak je psáno ve smlouvě.Pokud ale dáte výpověď z důvodu přemístění,tak ať dáte 14. nebo 15., vždy to musí být 2+3.Jiná věc je,když se dohodnete s pracovnicí,že chce skončit dřív-pak půjde o dohodu o rozvázání PP a dostane jen odstupné.
Pokud v dohodě o skončení poměru nebude uveden důvod skončení (tj. přemístění pracoviště), odstupné automaticky nenáleží. Ona by se ho musela domáhat u soudu, ale ten byste pravděpodobně prohrál, protože skutečně bylo jasné, že šlo o dohodu o skončení kvůli přemístění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 1. 2010 8:17
Dne 14.10.2010 zaměstnankyni skončila mateřská dovolené-narozeniny dítěte. Vzhledem ke změně místa výkonu práce nenastoupila do zaměstnání o dohodli jsme se že ukončíme pracovní poměr výpovědí z důvodu přemístění výkonu práce a dohodli jsme se na okamžitém ukončení pracovní smlouvy. Nevím jestli ji mám ukončit ke 14.1. nebo až 15.1. Obávám se aby ji nevznikl nárok na odstupné 2+3 měsíční platy. Prosím o radu.