Re: DPH a sdružení FO
no jestli to dobre chapu. tak to co pisete nejde. nemuzou byt ve sdruzeni a chvilku se tvrit jako ze je sdruzeni a chvilu ze kupujou na sebe. bud maji smlouvu od sdruzeni a jsou ve sdruzeni a nebo ukoncili sdruzeni a uz nejsou ve sdruzeni. pokud smlouva o ukonceni sdruzeni je k 31.12. tak podle meho proste do te doby jsou ve sdruzeni a basta. pak si tezko sdruzeni muze neco prodat sdruzeni. alespon tak bych to chapal ja.
To by bylo hezké, kdyby to mohlo být tak jednoduché, ale přeci můžu být ve sdružení a mít i mimo něj své aktivity, pak bych měla DAP za sdružení sečteno s mým DAP. Nebo mi něco uniká :-)
>no jestli to dobre chapu. tak to co pisete nejde.
>nemuzou byt ve sdruzeni a chvilku se tvrit jako ze je
>sdruzeni a chvilu ze kupujou na sebe. bud maji smlouvu od
>sdruzeni a jsou ve sdruzeni a nebo ukoncili sdruzeni a
>uz nejsou ve sdruzeni. pokud smlouva o ukonceni
>sdruzeni je k 31.12. tak podle meho proste do te doby jsou
>ve sdruzeni a basta. pak si tezko sdruzeni muze neco
>prodat sdruzeni. alespon tak bych to chapal ja.
Nic vám neuniká. Člen sdružení může mít samozřejmě i vlastní činnost, nejenom ze sdružení. A pokud je ten člen sdružení, který podává za sdružení přiznání k DPH, nebude přece podávat dvě - 1 za sebe 2 za sdružení. Takže každému členu spočítejte, jak je na tom, a podejte normálně dvě nenulová přiznání.
Děkuji za odpověď, takže to mám dobře, neboť jsem připravila jedno DAP za sdružení ke kterému jsem přičetla jednu osobu, na kterou je DPH vedeno a druhému účastníku sdružení jsem připravila samostatné DAP s tím, že za sdružení má nulu + své příjmy a výdaje. Moc děkuji a přejí krásný zbytek víkendu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 1. 2010 13:43
Prosím o radu, zda někdo nevíte, jak podat DAP DPH u dvou účastníků sdružení FO. Činnost ukončili 31.12.2009, ale v posledním čtvrtletí si již kupovali zásoby každý na sebe a také vzájemně jeden od druhého a naopak. Kolik DAP k DPH podat? jedno za sdružení mi je jasné, ale mám tam přičíst i příjmy a výdaje účastníka, na které je DPH vždy podáváno a za druhého podat jenom na jeho vl. příjmy a výdaje (jindy jsme podávali s nulou)? Prosím poraďte. děkuji