Re: Čerpání dovolené
A kdybych si dovolenou nevybrala před mateřskou, ale až před rodičovskou, pobírala bych zároveň rodičovský příspěvek a zároveň by mi podnik platil dovolenou? Neumím to moc vyjádřit, chtěla bych vědět, co je pro mě finančně lepší. Zaměstnavatel mi určitě nebude dělat problémy při vybíraní dovolené.
Re: Čerpání dovolené
Ano, po před ukončením MD si zaměstnavatele požádejte o čerpání řádné dovolené, při které můžete zároveň pobírat rodičovský příspěvek. Takže zároveň dovolenou (nežádejte proplacení, nýbrž čerpání) a rodičovský příspevek, potom si požádejte o rodičovskou dovolenou, nejdéle do 3 let věku dítěte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 1. 2010 10:44
V polovině května budu nastupovat na mateřskou dovolenou (6 týdnů před stnoveným porodem). V podniku, kde pracuji máme celoroční nárok na dovolenou 25 dnů. Můžu si těchto 25 dnů vyčerpat před mateřskou nebo musím až před čerpáním rodičovské?