Re: prokazování slevy
Našemu finančnímu úřadu to nestačí. Kdoví, kdo k vám potom přijde na kontrolu (určitě ne ten, co to řekl vašemu zaměstnanci :))
Chci opravdu buď ústřižek nebo potvrzení z OSSZ. Není v tom problém, vystavují na počkání.
Letos také máme mít kopii Rozhodnutí, do kterého stupně byl uznán invalidní důchod. Zasílala ČSSZ na adresy zaměstnanců už v prosinci. Také nebyl problém, skoro všichni už mi to přinesli.
Re: prokazování slevy
Tak jsem volala na FÚ, na dvou na sobě nezávislých pracovnic jsem se dozvěděla, že kopie výpisu z účtu stačí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 1. 2010 13:29
Slevu na dani z důvodu pobírání invalidního důchodu, prokazuje poplatník každoročně dokladem o výplatě důchodu. Nikde není přesně uvedeno jakým dokladem. Většinou se vyžaduje útržek složenky z pošty nebo potvrzení ze sociálky. Zaměstnanec si nyní donesl výpis ze svého účtu s tím, že mu na finančním úřadě řekli, že to jako doklad stačí. Je to možné takto uznat, nebo ho musím opět někam honit ?