Re: Zamotaná v účtě 343-prosím
Moc Vám sice nerozumím, ale pokud jste vystavila daňové doklady (vydané faktury) na 50 000,-, pak 3 000,- za taxi a 3 000,- za pronájem, pak DPH odvedete z nich a je v tuto chvíli jedno, jestli to je či není zaplacené od odběratele ne? Pokud něco odběratel nezaplati, zůstane to viset na pohledávkách a budete to vymáhat třeba v roce 2010.Ale s DPH už to nemá nic společného....l
Re: Zamotaná v účtě 343-prosím
Paní Vendy,asi jsem to vysvětlila špatně.Ředitel vydal 2 faktury(občerstvení a pronájem sálu)Když firma zaplatila větší částku,než za jednu fakturu,bylo mi řečeno,že to je za taxík,který měli zaplatit.Protože jsem něměla žádnou fakturu na taxík,udělala jsem zjednodušení přímo v bance,kde jsem částky rozepsala a zataxík jsem vytvořila zákl.a DPH.Včera při dotazu na fakturu,která jěště nebyla zaplacená(pronájem sálu)mi řekli,že to je ten taxík,že firma to tak chtěla napsat.Tady je chyba v komunikaci a já to musím napravit.Jednoduše by to bylo formou dodatečného DPH,ale k vůli 490,- Kč se mi do toho moc nechce.Na opravu výnosů je čas,ale když je pokrátím,zůstane mi viset to DPH.Co když to zaúčtuji na 315/343 a v lednu to v ID přeúčtuji mínusem a tím si snížím odvodDPH za 1.Q.Jde to?Děkuji za trpělivost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 1. 2010 17:07
Dobrý den,už se v tom plácám několik hodin a nic.Ředitel vydal v prosinci firmě fakturu za občerstvení(50000,-) a zaplatil přes pokladnu taxi(3000,-)s tím,že si to od nich vyúčtuje.Dále vydal pro firmu fakturu za pronájem sálu(3000,-)Vše jsem rozúčtovala na zákl. a DPH.Firma zaplatila na původní fakturu 53000,-.Bylo mi řečeno,že to je za taxi a že to firma poslala dohromady.V bance jsem rozůčtovala taxi.Dnes,když jsem zjistila,že nezaplatili fakturu na pronájem sálu,mi bylo řečeno,že to je ten taxík!V bance jsem tedy přepsala 3000,- na vydanou fakturu,ale lítá mi tu rozúčtování na ten taxík.Je vlastně 2x odvedený výnos+ DPH(zákl. 2520,90 +DPH-491,10).Dodatečné DPH nechci dělat-jak to napravit tento rok?Moc prosím o rady.Chtěla jsem to řešit přes nějaký pomocný účet
602.../602... 2520,90
602.../343 Dph je stejné,ale ta 602!Jsem vděčná i za málo.Děkuji