Re: Prodávání na aukru.cz
Pokud vám mohu říct svůj vlastní názor tak někomu (konkurenci)
asi překážíte a napsal vám tento email.
Za prvé by vám psal Fú a né celní úřad a hlavně napsal
by doporučený dopis a né email .Dle mého jasný podvod.
A ještě něco je to uplná hovadina osobní majetek a rozprodej sbírky je osvobozen od daně.
Jasně někdo zavidí a překážíte asi ,ten člověk co vám to psal je ubožák který zavidí.
Dekuji za vasi odpoved, aj si toto myslim take, ale toto prislo i par mym znamym.. Ale vrta mi hlavou, proc se celnici zabyvajim priznani dane z prijmu a proc to pisou mejlama.... Potreboval bych slyset jeste nejaky nazor nejakeho odbornika na tuto problematiku, ale i tka moc dekuji. Budu rád za každou reakci
Je to dle mého nějaký hajzlík co sleduje aukro a zavistivě rozesílá tyto emaily.Za prvé finanční úřad by vás nikdy nevaroval ale rovnou poslal výzvu doporučeně poštou abyste podal vysvětlení nebo dan. přiznání.
Za druhé každý úřad uvadí telefon .
Za třetí ten váš dopis dejte na forum v aukru a uvidíte názory jiných...
Dle mého jasný podvodný email.
zajímavé že pan celní úřad neuvádí telefon...
prosím vás z jakého emailu vám to přišlo? a že vás neoslovují jménem když tak monitorují vše....
Nedávno něco podobného bylo v televizi prý konkurence psala prodejci jako že je česká inspekce že odhaluje padělky a že to nemá prodejce prodávat,přitom měl vše pravé .
Dokonce se podepsaly jmény úředníků které jsou zapsana na internetových stránkách .
Mate pravdu
- Email byl zaslan z mejlu poskytovatele volny...
- Nechapu, odkdy se celni urady v brne montuji do dani
- Neoslovuji cloveka jmenem, takze nevi o koho jde... (akcoliv je to zvlastni, kdyz monitoruji vsechny uzivatele aukra)
- je blbost, aby cloveka varovali emailem....
Pokud nekdo vi, jak zjistit IP adresu pocitace, ze ktereho byl email odeslan a nasledne za pomoci dane IP adresy zjistit umisteni pocitace, zjistil bych, ktery parchant strasi timto lidi na internetu.... Az aj ho chytim, tak se bude divit!!!
jste si jistý, že rozprodáváte jen sbírku? a např. ty náplasti na hubnutí? nebo hory pohledů "asi po sběrateli"? to nevíte, kde jste k nim přišel? mince z pozůstalosti ale přece lehce prokážete usnesením o dědictví, tam se nemáte čeho bát.
Naplati na hubnuti... Je to firma nexeurope s mlm (multilevelmarketing) kazdy tvrdil, ze se da pekne vydelat, ale jakmile jsem zjistil, ze to stalo za .... tak se toho chci zbavit, mam doma ejste 4 takove baleni. Dale pohledy v kufriku, ja nejsem prez tyhle veci, ty pohledy a podobne uz ani nevim kdo je skladoval, tak jsem to hodil na aukro a mince... Jako kazdy sberatel si zajdu na blesi trh, nebo kdekoliv jinde od jineho sberatele koupim nejaky konvolut, nejake mince, hodne minci mam taky doma uz odedavna. Kzdy neco koupim, vyberu si co potrebuju a ty hezci kusy minci vymenim ze sbirky za ty skaredsi, takhle se tvori sbirka a zustane mi nejaky zbytek a ten zbytek poslete dalsi sberatelum, keri sbiraji neco jineho. Aukro bylo dobrym zpusobem. Nejsem jediny, tery to takhle dela. Pokud jste se dival(a) na me predesle aukce, zjistite, ze jsem mince prodaval vzdy jako konvolut, jako hromadu minci a od koruny , toto se taky nazyva obchodovanim?. Ne jako ostatni po kusu za cenu kup ted...
nebo co ti ostatni, kteri prodavaji na aukru napr. kalkulacky, mobily, televize, pocitace a nemaji vytvoreny podnikatelsky ucet? Maji vystavenou aukci (10 ks lg monitoru, cena kup ted 3000), toto je podle me obchodovani... Na aukcich od koruny muze clovek jak ztratit, tak ziskat, uz vidim, jak bylch vyplnoval danove priznani (vynosy minus vydaje) to bych byl v minusu... jooo, kdyby mi FU moje ztraty zaplatitl, tak, jako bych melplatit dan z prijmu, tak to by bylo krasny :-)
tak co vlastně řešíte? když máte doklady o nákupu a prodával jste vlastně se ztrátou, tak čeho se bojíte?
nějak si protiřečíte. jste sběratel, na aukru tvrdíte, že nejste, že tomu nerozumíte....pohlednice a fotky "asi" po sběrateli...tak kde jste je vzal?
vždyť jste psal, že byste vyplňoval přiznání příjmy minus výdaje a byl byste v minusu. to nevíte, že výdaje můžete uplatnit jen prokázané, tj. zdokladované? pokud koupíte sbírku už s tím, že jí část prodáte, je to podnikání jak vyšitý. ale s váma to nemá cenu, kiaždou chvíli tvrdíte něco jinýho, jako vysokoškolák nepoznáte, že celníci asi nemají mejl na volny.cz......tož hodně štěstí
VIm ze pouze prokazatelne, jelikoz na blesich trzi a kdyz obcas navstivite nejake starsi lidi, ze maji sbirku minci, tak ti vam paragon nevypisou, jinak dekuju upresneni situace, politici asi nemaji poneti, co to z namena slovo sberatelstvi...
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
28. 1. 2010 22:47
Dobrý den, prodávám na aukru numizmatické věci (mince a podobně), rozprodávám svou sbírku a přebytky v ní, něco si nechávám a něco nem nejde o obchodování, ale o zbavování se přebytečných věcí... Jelikož věci, které jsem prodal zatím v hodnote větší, než je daných povolených 20 tis. kc za rok , přislo mi z celního úřadu oznámení emailem cituji:
CELNÍ ŘEDITELSTVÍ BRNO
nám. Sv. Čecha 8
702 09 Brno 1
V Brně: 21.1.2010
Věc: Výzva k předložení daňového přiznání
Upozorňujeme Vás tímto,že svým prodejem na internetové aukci Aukro
jste povinnen veškeré své přijmy z prodeje řádně zdanit. Doporučujeme
Vám činnost ihned ukončit,popřípadě předložit daňové přiznání
v této věci na příslušném finančním úřadě.Monitorujeme vaši
činnost už delší dobu. Poplatky Aukru a platba daně spolu nesouvisejí.
Ve vašem případě se jedná o ne zcela zanedbatelné částky.
Pokud tak neučiníte,jedná se o krácení daně,poplatku a podobné
povinné platby podle § 148 odst. 1 trestního zákona.
S pozdravem
Celní ředitelství Brno,
správce daně a poplatku
Bohumil Kolář
Co mám tedy dělat? Musím si pořídit řivnostenský list na to, abych mohl prodat část své sbírky, nebo mince které nesbírám?? Odkoupím sbírky z pozůstalosti od různých lidí, vezmu si co potřebuju a zbytek prodám dál, aukce vystavuju od koruny, tudíž mohu na sbírce jak vydělat, tak i ztratit. Jedná se tedy o nelegální podnikání? Nebo se na sběratelské věci nevztahuje placení daní?
Moc děkuji za odpověď