Re: Neplacené volno a pojištění
Pokud se na skončení poměru nedohodnete a povolí Vám neplacené volno, tak by muselo být odváděno zdr. pojištění, i když odvod pojištění budete mít i v druhém zaměstnání. Za nepl. volno musí být vždy odvedeno ZP, pokud nejste pojištěna státem, jako např. důchodce nebo osoba na rodičovské dovolené apod. Pokud nebude dohodnuto, že celé ZP za nepl. volno uhradíte Vy, pak 2/3 z něho hradí zaměstnavatel. Ale nepřijde mně logické, aby Vás na dohodu nepustil a přitom povolil nepl. volno. Buď bude trvat na docházce do práce a nepovolí Vám nepl. volno nebo na docházce trvat nebude a v tom případě se určitě na ukončení dohodnete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
6. 2. 2010 9:24
Dobrý den
pracuji na 0,5 úvazek u jednoho zaměstnavatele. Našla jsem si druhou práci, kde nastupuji rovněž na úvazek 0,5 avšak v první práci dávám výpověď a během 2 měsíční výpovědní lhůty chci požádat o neplacené volno tak, abych mohla docházet jen do nové práce (v tom případě mi dají celý úvazek).
Chci se zeptat, jak je to s placením zdravotního (popřípad dalšího) pojištění u prvního zaměstnavatele po dobu, do budu mít neplacené volno. Je třeba něco doplácet, když budu mít vlastně úvazek u jiného zaměstnavatele, který bude toto pojištění platit?
O neplacené volno chci požádat písemně. Pokud by v této dohodě nebylo uvedeno, kdo bude platit zdravotní pojištění je automatické, že ho bude platit zaměstnavatel?
Předem velice děkuji za všechny reakce.