Re: Počet zaměstnanců k posl. dni kal.mě
Vidím, že máte v počtu zaměstnanců pěkný "hokej".
Do evidenčního stavu zaměstnanců (nebo i fyzický stav), se započítávají zaměstnancni v prac. poměru (tzn. na prac. smlouvu), i ti, co jsou dlouhodobě nemocní. Nezahrnují se zaměstnanci na dohododu o prac. činnosti a dohodu o provedení práce.
Ženy na mateřské dovolené jsou v tzv. mimoevidenčním stavu. Dále se vykazují průměrné fyzické stavy (když např. nastupuje nebo vystupuje zaměstnanec v průběhu měsíce) a průměrné přepočtené stavy - tzn. přepočet zaměstnanců na zkrácený prac. úvazek.
Re: Počet zaměstnanců k posl. dni kal.mě
Zapomněla jsem ještě napsat důležitou věc - evidenční (fyzický) stav se uvádí vždycky k určitému datu (např. k poslednímu dni měsíce, k 15. dni apod.). Průměrné fyzické stavy a přepočtené stavy jsou průměrné stavy a přepočtené stavy za určité období (za měsíc, za kvartál, za kal. rok apod.).
>Vidím, že máte v počtu zaměstnanců pěkný "hokej".
>
>Do evidenčního stavu zaměstnanců (nebo i fyzický
>stav), se započítávají zaměstnancni v prac. poměru (tzn. na
>prac. smlouvu), i ti, co jsou dlouhodobě nemocní.
>Nezahrnují se zaměstnanci na dohododu o prac. činnosti a
>dohodu o provedení práce.
>Ženy na mateřské dovolené jsou v tzv. mimoevidenčním
>stavu. Dále se vykazují průměrné fyzické stavy (když
>např. nastupuje nebo vystupuje zaměstnanec v průběhu
>měsíce) a průměrné přepočtené stavy - tzn. přepočet
>zaměstnanců na zkrácený prac. úvazek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
9. 2. 2010 13:27
Prosím Vás o radu - jsem začátečník, vyplňuji tiskopis Vyúčtování DPFO ze závislé činnosti a nevím si vůbec rady s počtem zaměstnanců k poslednímu dni kalendářního měsíce.
Pokud má zaměstnanec 2 mzdové listy (PS+DPP), zahrnuji ho 2x nebo jen 1x, když se daň počítá dohromady?
Zahrnuji sem i zaměstnance se srážkovou daní?
Patří sem i maminky na MD, RD?
A co další zaměstnanci, kteří nemají v měsíci žádný zdanitelný příjem (např. jsou nemocní, čerpají neplacené volno, mají uzavřenou DPP a v určitém měsíci nemají příjem).
Děkuji předem za odpověď. Řeči zákona v tomto případě bohužel vůbec nerozumím, žádný příklad nemohu najít.