Re: roční zúčtování
V postatě je to tak, v praxi to ale bývá složitější, do 15.2. zaměstnanec podepíše prohlášení a doloží co má. Účetní potom třeba ještě zjistí, že nemá všechno a nechá si předložit další nutné věci. Je na účetní, jestli bude trvat striktně na dodržení zákona a pokud při podpisu nebude mít vše doložené, odmítne zúčtování provést. Stalo se mi mockrát, že zaměstnanec zapomněl donést nějaké potvrzení a doložil za pár dnů.Pokud jsem neměla doloženo do zpracování, roční zúčtování jsem nemohla provést.
Re: roční zúčtování
Když ho do doby zpracování zúčtování nedonese,má smůlu. Jinak to nejde. I když by měl podepsanou žádost o zúčtování. Dopsala by jste si, že nepředložil doklady a hotovo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
12. 2. 2010 19:46
Chtěla jsem se zeptat pokud zaměstnanec chtěl udělat roční zúčtování ale nedodá do 15.2. ptovrzení o příjmech od bývalého zaměstnavatele, tak já mu nemohu zúčtování udělat, že ano?