Re: nemocenská,dovolená a pak mateřská
Protože mateřská je výkonem práce a dobou nemoci a následné RD nezameškáte ´víc jak 100 dní, máte nárok na celoroční nekrácenou výměru dovolené. Ovšem před nástupem na MD vám ji nemusí zaměstnavatel umožnit čerpat. Musí pouze po MD před RD. Ale záleží na domluvě.
Re: nemocenská,dovolená a pak mateřská
Jen se zaměstnavatelem. Zkuste se s ním dohodnout - většinou v těchto případech nedělají problémy, požádat o čerpání před nástupem na MD. Pokud by nepovolil, před koncem MD napíšete žádost, že žádáte o ČERPÁNÍ, nikoli proplacení, řádné dovolené za rok 2010a potom po vyčerpání řádné dovolené žádáte o rodičovskou dovolenou, která může být nejdéle do 3 let věku dítěte, ale můžete požádat napřed třeba do dvou let a potom zas prodloužit až do 3 let - to vám ze zákona musí povolit. Rodičovská dovolená je volno u zaměstnavatele, které nesouvisí s rodičovským příspěvkem o který si žádáte na úřadě a ten navazuje na peněžitou pomoc v mateřství.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 2. 2010 10:23
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na kolik dnů dovolené mám nárok, jestliže jsem byla od 11.1.2010 do 7.2.2010 na nemocenské a chtěla bych odejít na mateřskou dovolenou 1.5.2010 a před tímto datem využít zbylou dovolenou.
Moc děkuji za odpověď.