Re: Stávka dopravy - příjdu pozdě do prá
A podle čeho soudíte, že omluvené , neplacené ?? Můžete sem dát odkaz na zákon a § ? V NV je pouze toto
3. Přerušení dopravního provozu nebo zpoždění hromadných dopravních prostředků
Pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu se poskytne na nezbytně nutnou dobu pro nepředvídané přerušení dopravního provozu nebo zpoždění hromadných dopravních prostředků, nemohl-li zaměstnanec dosáhnout včas místa pracoviště jiným přiměřeným způsobem.
A ohlášená stávka přece není nepředvídané přerušení dopravního provozu ??
nevycházela jsem z žádného paragrafu, ale dovedu si představit, že pokud nepojede vlak ani autobus a někdo pracuje v jiném městě a nemá auto, je velká šance, že se nebude mít jak jinak dostat... má jet den předem a zaplatit si někde nocleh, nebo požádat o dovolenou? když mu jako zaměstnavatel udělím na zameškanou dobu neplacené volno na žádost zaměstnance, neměl by to být problém, ne?
Podle čeho soudím, že omluvené, neplacené? Soudím z lidského hlediska, to mám dát neomluvené? Nebo si vyšlápnout na noční tůru, když nemám auto, zaplatit si taxíka apod. abych byla včas v práci, jenom proto že někdo chce pro sebe lepší podmínky a já to odnesu? Chápu že u některých profesí to může způsobit dost velké problémy.Pravda, že se uvádí....na nezbytnou dobu při nepředvídané události, ale až se zase jednou bude novelizovat, třeba se tam objeví i jak postupovat v případě stávky dopravy.
Jenže to si trochu pletete pojmy - jakékoliv zpoždění je NEPŘEDVÍDATELNÉ, což je podmínkou pro omluvení nepřítomnosti, kdežto o této stávce se ví DOPŘEDU, čili zaměstnanec má čas se na to připravit. Nebo myslíte, že třeba nebude žádný lékař na pohotovosti, záchranář , hasič, protože mu nejel autobus ???? To byste nadávala co ?
Taky myslím, že kdo se do práce bude chtít dostat, tak se dostane, aspoň v místě bydliště. Pokud máme od 7 a on mi přijde v 10, že nejel autobus, tak neuspěje. Počítala bych, že přijde do práce třeba v 7.30 pěšky. Ale ne že přijde v 10, až když v 9 začne jezdit městská.
Vladimíre!!! srandičky, vtípečky, ale co kdybyste našel chvilku a vysvětlil přehledně ty něšťastný stravenky, jak je to "zákon povoluje, nepovoluje", co lze, co je daňově uznatelné a vše co je s tím spojené, protože Vy to znáte, ostatní to matlají a blbnou nám laikiům hlavu.
Já nevím co to jsou stravenky, já dlabu za svý
protože jsem chudej živnostník a navíc důchodce.
Než se hádat o nějaké stravenky (a nechat se vykořisťovat v práci)tak raději vytáhnu ze stodoly tráboše, zaplatím SD a uplatním paušál 60000,- což je 150 Kč denně (mimo svátků= to je na tu SD) ale včetně sobot a nedělí, neboli dršková polévka a chleba s kaviárem.
Nebo mím volit Parobboys abych dostal 13. důchod = 6,50 na den?
PS Co kdo potřebuje vysvětlit tak to najde v ZP (pokud nebude líný).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
24. 2. 2010 7:55
A hned po včerejším vyjádření ohledně stávky dopravy se u nás začalo řešit, jaká náhrda přísluší, pokud přijdu do práce místo v 7 hodin třeba až v 10 hodin. Má zaměstnanec nárok na nějakou placenou náhradu mzdy? Je to překážka z jeho strany? Děkuji