Re: Zrušení pracovního poměru
>Dobrý den,
>zaměstnavatel podepsal pracovní smlouvu se
>zaměstnancem
>v září r. 2009, po 3 odpracovaných dnech šel
>zaměstnanec na nemocenskou, na které je doposud. Může
>zaměstnavatel
>nějakým způsobem zrušit pracovní poměr?
>Děkuji.
>
už mohl dávno zrušit PP ve zk.době, ta se prodlužuje o dobu PN, tak ať to udělá aspoň teď hned.
>
>>Dobrý den,
>>zaměstnavatel podepsal pracovní smlouvu se
>>zaměstnancem
>>v září r. 2009, po 3 odpracovaných dnech šel
>>zaměstnanec na nemocenskou, na které je doposud. Může
>>zaměstnavatel
>>nějakým způsobem zrušit pracovní poměr?
>>Děkuji.
>>
>už mohl dávno zrušit PP ve zk.době, ta se prodlužuje o
>dobu PN, tak ať to udělá aspoň teď hned.
pokud etdy byla zk. doba v PS vůbec sjednána
>>
ano, pokud máte ve smlouvě sjednanou zkušební dobu. Pracovní neschopnost se bere jako překážka v práci ze strany zaměstnance, o kterou se zkušební doba prodlužuje. Tzn., že kdyby nastoupil zaměstnanec teď po ukončení PN do práce, pokračuje mu zkušební doba. Ve zkušební době, můžete dát zaměstnanci výpověď kdykoliv, i v pracovní neschopnosti, vyjímkou je prvních 14 dní neschopnosti, kdy jste zaměstnanci povinni vyplatit nemocenské dávky. Vzhedem k tomu, že zaměstnanec marodí už od roku 2009, tak prvních 14 dní neschopnosti dávno pominulo, ale neustále se na něj vztahuje zkušební doba, můžete mu dát výpověď bez udání důvodu.
To je zase blbost, když dají výpověď, musí to být pouze ze zákonných důvodů dle § 52 ZP, žádné bez udání důvodů, co to plácáte? Pak běží výpovědní lhůta 2 měsíce.
Ve zk. době lze zrušit PP, aby se zam-tel rozešel se zaměstrnancem okamžitě. Pletete si dojmy s pojmy a blbnete tazatelce hlavu.
Připouštím, omlouvám se za špatné pojmy, ukončení pracovního poměru x výpověď. Proč by se ale tazatelka nemohla řídit paragrafem 66 odst. 1 Zákoníku práce? Pokud má sjednanou zkušební dobu ve smlouvě, tak ta se přece o dobu nemoci prodlužuje, takže je zaměstnanec vlastně ještě ve zkušebí době. Berte toto prosím jako můj dotaz.
Pokud jsem tazatelce zamotala hlavu, tak to se samozřejmě moc omlouvám.
>>
>>Připouštím, omlouvám se za špatné pojmy, ukončení
>>pracovního poměru x výpověď. Proč by se ale tazatelka
>>nemohla řídit paragrafem 66 odst. 1 Zákoníku práce?
>>Pokud
>>má sjednanou zkušební dobu ve smlouvě, tak ta se
>>přece
>>o dobu nemoci prodlužuje, takže je zaměstnanec
>>vlastně
>>ještě ve zkušebí době.
to vůbec nikdo nerozporuje, to bylo první, co jsem psal k dotazu a kdybynedošlo na výpovědi, tak to bylo jasný. Zrušit PP ve zk. době, která vzhledem k překážkám stále trvá.
Berte toto prosím jako můj
>>dotaz.
>>Pokud jsem tazatelce zamotala hlavu, tak to se
>>samozřejmě moc omlouvám.
>
>No právě že je ve zkušební době tak RUŠÍ pracovní
>poměr a nedává VYPOVĚĎ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
24. 2. 2010 13:34
Dobrý den,
zaměstnavatel podepsal pracovní smlouvu se zaměstnancem
v září r. 2009, po 3 odpracovaných dnech šel zaměstnanec na nemocenskou, na které je doposud. Může zaměstnavatel
nějakým způsobem zrušit pracovní poměr?
Děkuji.