Re: Prosba o rychlou odpověď-Nemoc a ÚP
1. - pokud bude nemocná, stále je zaměstnancem fy.
V případě, že bude ukončena nemoc např. k 13.3.2010, tak končí k14.3.2010 atak pod.,protože výpovědní doba uplynula, ale pokud marodí, nemůže skončit.
2. - ochran.doba je 7 dnů až po ukončení pracovního poměru.
3.- pokud bude končit např. 13.3.2010, bude se jí počíta průměr za 4. Q 2009.
4. - pokud bude marodit ještě v dubnu, tak průměr z 1.q 2010 z výdělku, z tohoto pak také se bude počítat výše podpory, pokud nemá výdělek, tak se počítá z pravděpodobného průměrného výdělku, který by dosáhla kdyby pracovala.
Dík za odpověď
Volal jsem totiž na Inspektorát práce a tam mi řekli,že jí PP končí ukončením PN(např od 13.3.+11dní ochranné lhůty-viz výše=čili 23.3.2010).Protože v tom období 20.12.-31.12.2009 měl PP ještě trvat a ONA,že ho promarodila.Tak proto tápu :-(
A z toho průměru taky,neb jsem myslel,že,když je nemocná již od 20.12.2009,tak v lednu nepracovala,tak z jakého pravděpodobného průměrného výdělku se to počítá.
Vaší paní PP opravdu skončí až 11dní po ukončení prac.neschopnosti, na ÚP vám řekli pravdu. Pouze pokud by na trvání PP netrvala, může skončit dříve.
>1. - pokud bude nemocná, stále je zaměstnancem fy.
>V případě, že bude ukončena nemoc např. k 13.3.2010,
>tak končí k14.3.2010
NE
>uplynula, ale pokud marodí, nemůže skončit.
>2. - ochran.doba je 7 dnů až po ukončení pracovního
>poměru.
>3.- pokud bude končit např. 13.3.2010, bude se jí
>počíta průměr za 4. Q 2009.
>4. - pokud bude marodit ještě v dubnu, tak průměr z
>1.q 2010 z výdělku, z tohoto pak také se bude počítat
>výše podpory, pokud nemá výdělek, tak se počítá z
>pravděpodobného průměrného výdělku, který by dosáhla kdyby
>pracovala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
3. 3. 2010 20:50
Manželka dostal výpověď pro nadbytečnost §52c ZP k31.10.2009 s tím,že jí PP končí uplynutím 2-měsíční výpovědní lhůty 31.12.2009.
Bohužel však od 20.12.2009 je zatím stále nemocná.
Poraďte mi prosím,kdy jí skončí PP?Když by marodila do 12.března 2010(včetně)?
Mám pravdu,že 23.3.2010 by se jí skutečně ukončil PP,jelikož promarodila 11 dní ze svojí ochranné lhůty tj.v období 20-31.12.2009?
A hlavně,kdy se má pak přihlásit na Úřad práce,neb žádnou práci zatím nesehnala?A z jakého Q se jí bude počítat výše podpory?
No a druhá možnost,kdyby ji náhodou doktor neuschopnil a ONA marodila ještě v dubnu,tak jak to bude potom(kdy ukončenPP,z jakého Q výše podpory?).
Díky moc za pomoc