Re: ukončení PP zdravotní důvody
Jde o to, jaký lékař vám to napsal. Pokud lékař závodní preventivní péče, je zaměstnavatel povinen vás přeřadit na jinou vhodnou práci, pokud ji nemá, tak vám dá výpověď, ale opět s 2 měs. výpovědní dobou. Pokud je to váš lékař osobní - např. obvodní, tak je to pro zaměstnavatele pouze doporučující. Na dohodu není povinen přistoupit, takže se nabízí jediné, krajní řešení - abyste dala výpověď vy a celou dobu výpovědní lhůty promarodila. Žádné okamžité ukončení není ze zákona možné.
žádnou výpověď nedávejte, to je nesmysl! Držte se § 56 ZP, běžte s doporučením obvodního lékaře k lékaři závodní preventivní péče, toho Vám musí zam-tel označit a trvejte na vydání posudku o tom, že nemůžete...atd-dle § 56 a)ZP-pak je povinnost zam-tele Vám do 15ti dnů umožnit výkon jiné vhodné práce, pokud ne, tak máte možnost okamžitě zrušit PP s nárokem na odstupné.
Sehnala jsem si jinou práci, ale tam chtějí nástup okamžitě, proto jsem myslela jestli není nějaká jiná možnost okamžitě ukončit PP.
Moc Vám děkuji za reakce. Pavla
No to odstupné by bylo jen v případě, že by práci nemohla konat pro pracovní úraz nebo nemoc z povolání.
Byl-li se zaměstnancem rozvázán pracovní poměr, protože nesmí podle lékařského posudku vydaného zařízením závodní preventivní péče nebo rozhodnutím příslušného správního úřadu, který lékařský posudek přezkoumává, dále konat dosavadní práci pro pracovní úraz nebo pro onemocnění nemocí z povolání, a zaměstnavatel se zcela zprostí své odpovědnosti podle § 367 odst. 1, odstupné podle věty druhé zaměstnanci nepřísluší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 3. 2010 18:03
Dobrý večer, jsem zaměstnaná, ale mám zdravotní problémy. Lékař mi napsal potvrzení, že nemohu vykonávat dosavadní práci. Je možnost ukončit PP okamžitě? Asi jen dohodou, že? Koukala jsem do ZP a nenašla jsem nic jiného. Zaměstnavatel na dohodu nechce přistoupit, chce abych dodržela výpovědní lhůtu a zaučila nového zaměstnance.
Pavla