Re: Výpověď x dohoda
>Dobrý den,
>prosím o radu.
>Včera mi bylo zaměstnavatelem sděleno, že po RD pro mě
>nemají místo a proto budu propuštěna, zatím působí
>velmi kladně a dali mi na výběr, zda chci ukončit
>pravovní poměr dohodou, kdy bych dostala odstupné 5 platů
>nebo zda chci dostat výpověď a dva měsíce být doma a
>dostávat mzdu (pochopila jsem že 100 %) a pak až ostupné 3
>platy.
>Můžete mi prosím napsat, jaké jsou pro v tomto
>rozdíly?
>
není třeba řešit rozdíly, jednoznačně je pro Vás výhodnější skončit dohodou s 5x měs. odstupným- než sedět ještě dva měsíce doma a brát náhradu 100%, píšete to správně, skončíte, ihned na ÚP, podpora, možnost hledání nového zam.,klid a bez nervů.
Jen si dohlídněte, aby v dohodě bylo uvedeno, že důvodem je nadbytečnost dle § 52 c)ZP a nárok na 5x odstupné.Potom to máte jsté bez jakýchkoliv dohadů.
>
>
Re: Výpověď x dohoda
je úsměvné, jak kk dokáže rychle zareagovat a zkouší svou neznalost kamuflovat na základě nějaké dedukce, jenomže zapomněla, že celá ta nitka příspěvků se dá rychle projít od začátku až do konce a tam se ukazuje, co myslela, co nevěděla, co napsala.Takženám nechápavým je to jasné, ostatní ať dedukují.
Re: pro kk
Na vás opravdu platí to Štrosmajerovo - kdyby hloupost nadnášela ...
Kdyby onemocněla - je to jedno jestli teď nebo za 2 měsíce. Ty 2 měsíce na hledání zaměstnání ji opravdu nevytrhnou, protože peněz bude mít úplně stejně, ať zaměstnání trvá o 2 měsíce déle nebo ne, když dostane 5 platů odstupného, čili 2 platy jako náhrada za výpovědní dobu. Takže na hledání zaměstnání má úplně stejnou dobu, pokud si ty 2 platy "ponechá" na ty 2 měsíce, kdy už podporu mít nebude. Jediný, naprosto nepodstatný rozdíl je, že pracovní poměr skončí např. 31.3. místo 31.5.2010. V peněžním vyjádření a délce podpory je to NAPROSTO JEDNO.
Ovšem netroufám si očekávat, že to "kk" pochopí.
Re: pro páju
Děkuji všem za info, snad jsem vše pochopila správně.
Mrzí mě, že jsem tu rozpoutala téměř hádku.
Půjdu tedy po jistotě - dohoda, samozřejmě si pohlídám, aby tam byl uveden paragraf pro nadbytečnost a 5 měs. odtupné. (Pájo děkuju za upozornění)
Práci snad seženu, něco se rýsuje... a budu věřit, že nemocná ani těhotná už nebudu :-) Je pravda, že jsem tady myslela např. nějakou ochr. lhůtu když bych byla ještě zaměstnanec ve výp. lhůtě a např. nějak dlouhodobě onemocněla... ale prac poměr mi vždy mi skončí k určenému datu, že? Jinak dohoda bude ke konci měsíce - s nahlášením na úřad práce od 28.4. není problém?
Přeji hezký den.
Re: pro páju
Ano k výpovědi se přikláněla proto, že se mylně domnívala, že na Úřad práce se může hlásit až po uplynutí "výpovědní doby", kterou by ale nečerpala, čili byla 2 měsíce v luftě.
Ona se ale může hlásit na ÚP ihned a mít 5 platů v kapse a žádné starosti s tím, že taky mezitím zaměstnavatel třeba krachne a s výplatou odstupného může být problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 3. 2010 9:07
Dobrý den,
prosím o radu.
Včera mi bylo zaměstnavatelem sděleno, že po RD pro mě nemají místo a proto budu propuštěna, zatím působí velmi kladně a dali mi na výběr, zda chci ukončit pravovní poměr dohodou, kdy bych dostala odstupné 5 platů nebo zda chci dostat výpověď a dva měsíce být doma a dostávat mzdu (pochopila jsem že 100 %) a pak až ostupné 3 platy.
Můžete mi prosím napsat, jaké jsou pro v tomto rozdíly?
Zatím myslím, že
dohoda: skončím dřív, budu se muset ihned hlásit na prac. úřad, abych měla zdr. a soc. poj.? Ale mám zajištěné, že platů bude opravdu 5 a budou stejné - dohlídla bych si, aby toto bylo uvedeno v dohodě.
výpoveď: budu zamestnancem o 2 měs. déle - má to nějaký vliv na důchod apod? Na prac úřad se mohu přihlásit až po uplynutí výp. lhůty - tedy po 2 měsících? ... což mi na druhous tranu prodlouží případnou méně starostnou dobu pokud nebudu mít práci? Výpo veď se mi jeví jako lepší řešení, ale nemůže se stát, že pak bude odstupné nižší nebo něco?
Jsou v tom ještě nějaké rozdíly? Omlouvám se za laické dotazy a děkuju předem, pokud mi rozdíl někdo vysvětlí.