Re: OT Zápočtový list a ochranná lhůta
Takže i když mi program sám vygeneruje nemoci, které byly za dobu trvání pracovního poměru, tak to mám vymazat? Vůbec se v tom nevyznám, začínám :-)) Tak nemoci vymazat?
O tom dnes slyším poprvé. Vždycky jsem nemoci na ZL psávala. A nejsem sama, kdo trpí neznalostí :-) Nedávno přijatý zaměstnanec mi přinesl ZL z minulé práce a nemoci mu tam vypsali taky. Program mi tohle nevygeneruje, vždycky musím vyplňovat ručně a počítat dny, tak mám alespoň ušetřenou práci, když je to takhle.
Tak tím abyste se snad ani nechlubila, že neznáte zákoník práce, který platí již od 1.1.2007 a je v něm taxativně uvedeno, co má zápočtový list - nebo-li potvrzení o zaměstnání obsahovat. Jakýkoliv údaj navíc, byste měla mít podepsán zaměstnancem, že vám dovoluje ho tam uvést. Takže byste se taky mohla velice divit kdyby zaměstnanec protestoval, co jste mu tam napsala.
Žádnou stížnost jsem zatím neobdržela. Zaměstnanci si vždycky četli, co je na ZL napsáno a neprotestovali. Ani z úřadu práce se nikdo neozval. Jak píšu, nejsem sama, kdo o téhle změně nevěděl a třeba ještě neví, protože na každém ZL, co mi kdy pracovníci přinesli, byly vypsané nemoci. A to i loni a předloni. Podepsané od dotyčného člověka to nebylo nikdy.
Já, když jsem se vrátila z rodičovské, v dubnu 2007, tak jsem se rozeběhla na naší OSSZ, aby mi potvrdili na ZL nemoc a paní ani nemukla a potvrdila všechny tři ZL...pak jsem zjistila, že to vlastně být nemá, ale paní mě na to vůbec neupozornila...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2010 13:08
Prosím o radu - musím vystavit zápočtový list zaměstnanci, kterému pokračovala nemoc i po ukončení PP - je vhodné na zápočťáku uvést dny nemoci za trvání PP a dny nemoci po skončení PP? např. "1.8.2009 - 28.02.2010 x kalendářních dní - nemoc v ochranné lhůtě" Děkuji za radu