Re: ukončení pracovního poměru a nemoc
Takže odhlášky, zápočťák a ELDP mohu vystavit až bude ukončena neschopnost?
Výpověď dal zaměstnanec ke dni 31.1. Tedy pracovní poměr končí 31.3. v únoru onemocněl a je stále nemocný. Taky si myslím, že bych vystavila odhlášky se zápočťákem zítra a ELDP až po výplatách. Jen nevím, jestli se to třeba ještě někde eviduje a někde nehlásí. Až bude uschopněný měl by donést doklad o ukončení nemoci a to je pro mě asi vše, že?
Tento samý případ mám z roku 2009.
Pracovnice dala výpověď, 14 dní před koncem byla uznána dočasně PN. Po několika telefonátech na ÚP a OSSZ dle jejich rad a přání řeším následovně:
1.zápočtový list vystaven, nepředán - převezme až po ukončení PN s přílohou o době trvání dočasné PN
2. tzv. lístky na peníze odesílá i bývalý zaměstnavatel na OSSZ včetně ukončení PN
3. ELDP dle OSSZ možno poslat během roku, nejdéle do 31. 1. následujícího roku
Nesouhlasím s bodem č. 1 - Potvrzení o zaměstnání (ZL) nelze zdržovat, ale musí se předat zaměstnanci při skončení pracovního poměru (§ 313 ZP). Navíc nemoc se do ZL neuvádí, ani do oddělené přílohy (bylo by možné uvést pouze na žádost zaměstnance - § 313, od. 2 ZP)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
30. 3. 2010 7:27
Dobrý den, můžete mi napsat jak postupovat? zaměstnanec dal výpověď. Pracovní poměr měl končit 31.3. ale od února je nemocný a vypadá to, že dlouhodoběji. jde mi o to, co s tím teď? Mohu k 31.3. vyplnit odhlášku na ZP a OSSZ? a vystavit zápočťák? ELDP vystavit až bude asi zdraví, že? Moc děkuji za rady. Pořád se to mění a já si nejsem jistá už ničím :-(