Re: 1 zaměstnavatel-2 různé dohody-záloh
Děkuji, ona jeden příjem zdanila srážkovou a jeden zálohovou, ten na srážkovou byl 40000,-Kč! A navíc, teď jsem s ní mluvila a ona mi tvrdila, že jí to tak řekli na FÚ, že prohlášení je podepsané jen na 1 příjem...a nechce s tím nic dělat...táta na tom dělal 3 roky...jsem fakt naštvaná.
je to blbost,aby ji takovou informaci dali na FÚ
zkuste se s ni domluvit,jinak bych zavolala na FÚ na zavislou cinnost
Vas otec zbytecne prijde o penize, protoze kdyz neopravnene srazila srazkovou dan,nepromitne se mu to v RZD nebo v DP za rok 2010,kde by si uplatnil slevu na popplatnika a mohl by dostat skoro celou dan zpatky(samorrejme zalezi na vysi prijmu za rok 2010)
trvejte na tom ze mate pravdu
To je ta kronika, že? Tak, že jste u účetní obce nepochodila ani když jste jí vypsala patřičné § ze zákona o daních z příjmů?
Tak jinak. Jestli, že měl tatínek v jednom měsíci 40.000,- odměnu z DPP, nemohla z toho odvést srážkovou daň i když by nebylo podepsané prohlášení. Nad 5.000,- je vždy zálohová. Jak to ona udělala je její problém. Pokud vám nechce vystavit na obě dohody potvrzení o zdanitelných příjmech, vyžádejte si od ní, pokud je nemáte, výplatní pásky, ty vám dát musí a řekněte jí, že si s nimi dojdete na FÚ a že budete tatínkovi dělat daňové přiznání. V žádném případě, pokud je všechno tak jak píšete, nerezignujte a jděte si za svým právem. Pokud tatínek neměl povinnost podávat DP, tak vůbec nevadí, že nestihnete termín 31.3.
Moc vám všem děkuji!
Děkuji moc za vaši podporu! Opravdu jsem se nedala a zabralo to!
Řekla jsem jí, aby si to zjistila ještě na jiném Fú a světe div se, poslala mi potvrzení o zd.příjmech a sama zjistila, že opravdu měla být odvedena zálohová daň!
Takže i za taťku všem moc děkuji!
.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
31. 3. 2010 10:58
Dobrý den, prosím o radu, u jednoho zaměstnavatele je 2x různý příjem na dohodu, daní se to zálohovou daní, když je podepsané prohlášení,že?
Účetní táty mi pořád tvrdí, že ne, že na jedno musí být srážková, on je důchodce.
Děkuji