Re: opakové prodlužování prac. smlouvy
pokud neuplyne 6 měsíců od skončení předc hozího PP, tak nelze dále prodlužovat. ZP ale v § 39 odst. 4 umožňuje v případě vážných provozních důvodů nebo zvláštbní povaze práce nepostupovat dle odst.2(6 měs.pauza), na základě písemné dohody s odbor. organizací, kde budou tyto důvody přesně vymazeny. Není-li OO, lze nahradit vnitřním předpisem, který vymezí důvody. Mezi tyto důvody patří i sezónní a kampaňové práce. Doporučuji řešit s právníkem ve Vašem dosahu a postupovat dle tohoto §.
-nic se neděje, jestli prodlužujete nebio uzavíráte novou, je to nastejno, omezení dle ZP platí zrovna tak, ale zkuste ten postup, co jsem Vám psal, to byste pak měla vyřešeno. Do doby, než postup zrealizujete, tak můžete uzavřít novou jen do toho konce května.
Děkuju moc!! Zřejmě to vyřešíme tak, že jim dáme smlouvu na dobu neurčitou, ne tedy všem, kvůli objemu práce a budeme se snažit si je udržet. Jak by to bylo v případě kdyby některý ze zaměstnanců dostal pak výpověď a šel opět na úřad práce? Měl by nějaké hmotné zabezpečení nebo je to nějak omezeno?
Zaměstnanec přišel s tím, že když půjde po třetí na úřad práce ze stejné firmy tzn. opakovaně tedy více jak 2x nemá nárok na hmotné zabezpeční. Tudíž s náma už nechce spolupracovat a chce si hledat novou práci. My bychom zase neradi přišli o dobrého a zaučeného člověka. Rádi bychom ho zaměstnávali co nejdéle..samozřejmě pokud bude práce.
Hledala jsem v zákonech a našla jsem, že musí splňovat podmínku za poslední 3 roky odpracovat 12 měsíců a předchozí zaměstnání trvat minimálně půl roku. Nic dalšího jsem však nenašla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
31. 3. 2010 11:04
Dobrý den,
vím, že je možné opakovaně prodlužovat PS do 2 let. Jak je to v případě sezónní práce, kdy je zaměstnanec zaměstnán na 6 měsíců či více a pak je na ÚP 4-5 měsíců? Uvedu př. kdy
od 1.6.2008 do 31.12.2008 je zaměstnán
od 1.1. do 31.3.2009 ÚP
od 1.4.2009-30.10.2009 zaměstnán
od 1.11.2009 do 31.3.2009 ÚP
Pokud mu dám nyní pracovní smlouvu můžu na dobu určitou jen do 31.5.2010, zn. to tedy do 2 let od uzavření první prac. smlouvy?