Re: Nesedí mi pasíva a aktíva-prosím spě
Tak pokud víte, kde je chyba, tak se domluvte s vašim správcem softwaru....
Re: Softwarem to není:-(
1) tisk rozvahy k 31.12.2008
2) kontrola rozvahy k 1.1.2009 zda je stejna jako 31.12.2008
3) mela by jste tedy najit na 431 k 31.12.2008 a 1.1.2009 to same, tedy vcetne vasi chyby z roku 2008.
4) preuctovani 431/341 by vam melo chybu opravit
5) nevim zda u techto dvou uctu nemate nahodou analytiku. muze byt chyba ze syntetika spatne scita analytiky. soucet analytik neda syntetiku
6) pokud ani tak to neni dobre, tak sice vam to nejde o tuto castku, ale je to shoda nahod a chyba je jinde.
Nesedí Vám to proto, že účet 431 se nepočítá do rozvahy. Máte ho před výpočtem rozvahy vynulovaný? Jestli ne, měla byste udělat 31.12.2009 valnou hromadu nebo čím schvalujete hospodářský výsledek a z účtu 431 ho přeúčtovat na nerozdělený zisk - účet 428 nebo nerozdělenou ztrátu účet 429. To jsou účty, které budou v rozvaze.
A tím vlastně účtujete 431-431-428 takže rozvahové účty 431 a 428 Vám to srovnají.
Takto z toho vybruslíte. Ale podle mně Vám určitě nemohla sedět loňská uzávěrka.
a seděly Vám opravdu loňské výkazy jak píše paní výše? Pokud jste měla loni zisk měla by jste účtovat o dani z příjmu a po valné hromadě o rozdělení zisku a tím se ty účty týkající se závěrky vynuují. Ale snad by jste na to přišla i během roku že Vám nejdou výkazy? Nebo je kontrolujete jenom před přiznáním?
Zkuste si udělat hosp. výsledek k 1.1.2009-asi děláte rok 2009 a hosp. výsledek k 31.12.2008.
Mě se to také někdy stává. Pokud to budete mít v pořádku tak zkuste vyčíslovat hosp. výsledek k určitému období třeba k 31.1., k 28.2. apod aby jste zjistila který den ten rozdíl vznikl. Dělám to také tak -potom zkusím třeba k 15 v měsíci a pod.
To že Vám to vyšlo tak jak vyšlo vůbec nemusí být daň z příjmu-může to být něco jiného jenom shoda částek. Několikrát mě ta doměnka že je to tato částka pěkně potrápila a doběhla.
Jde o to kolik máte času. A není to třeba zaokrouhlení ve výkazu? Mě výsledovka s rozvahou ma halíře taky sedí, ale v tisících mám třeba 2,3 tisíce rozdíl-musím výsledovku "ohnout" podle rozvahy.
Někdy se třeba stane že je zaúčtovaný doklad např. na str. MD do jednoho měsíce a strana DAL do jiného a potom to taky nesedí. Jde o to jestli ladíte rok nebo měsíc. Ale v každém případě pokud to člověk potřebuje najít rychle tak se vůbec nedaří.
Také se mi stalo, že se mi dostal účet do mínusu ale v systému to nebylo nastaveno a já to nemohla za boha najít až jsem musela kontrolovat součty jednotlivých řádků v rozvazu s koncovými stavy účtů v hlavní knize. A to jsem si teda zobla a pak bych si bývala nejraději nafackovala. Přeji hodně úspěchů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
31. 3. 2010 15:28
Dobrý den, nevíte co s tím? Nesedí mi pasíva a aktíva.
Aktiva 879 Pasiva 870
rozdíl (vypadá to jako daň z příjmu z roku 2008, kterou jsem omylem zaúčtovala 591/431 namísto 341.
Tak jsem v roce 2009 udělala 431/341, aby se to srovnalo, ale stejně mi to tam dělá problém a já nevim, jak to spravit:-(