Re: Zápočtový list
co má obsahovat potvrz. o zaměstnání (zápočt. list), je obsaženo v § 313 Zák. pr.
vůbec nemají být doby nemoci (ani od zam-tele, ani od OSSZ)
důvod ukončení se uvádí jen § 55 (není nárok na příp. podporu)
započ. doba před 1.1.93 - to se týká kategorií (slévači, horníci apod.), takže to máte také špatně vyplněné (předpokládám, že jste v I. nebo II. kat. nepracovala
nevím, kdo Vám potvrz. o zaměstnání vystavil, ale asi to byl někdo, kdo tomu vůbec nerozumí
Děkuji. Nechám doplnit a vymazat nemoc. Myslím, že mě odbyde tím, že to takhle prostě z počítače vyleze.
Tak jsem jí volala. Prý jí to tam takhle leze. A že jsem si zápočťák převzala, tak co chci.Řekla jsem, že ho chci doplnit a nemoc si nepřeji, že je to tak podle zákona, a ať mi zápočťák napíše růčo, když to nejde vymazat. Řekla mi, že "s takovou" mi nic růčo psát nebude. To jsem si dovolila jí něco říct. Nenechala jsem se odbýt, byla nepříjemná a prý nemoc vystřihne, papír znovu ofotí.
Re: OT- Zápočtový list
pokud máte se mzd. účetní problémy, tak by bylo vhodné dojít zároveň s potvrz. o zam. (k opravě) i s tiskopisem, který dostanete na ÚP (ale tam Vám ho dají až po zaregistrování), ale je možné ho vytisknout z internetu (potvrz. zam-tele, že jste tam byla zaměstnaná, doba pojištění od kdy do kdy a také průměr pro výpočet podpory)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
31. 3. 2010 17:23
Dobrý den. Dnes jsem dostala zápočtový list. Našla jsem si tu, jaké má mít náležitosti. Já v něm nemám vyplněný druh vykonávané práce a dosaženou kvalifikaci. Mám si to nechat doplnit? Zato je tam uvedená nemoc, což mě netěší, protože jsem nemarodila několik let, ale nedávno 2,5 měsíce (operace). Připadám si jako ulejvák. Ukončení prac. poměru uveden §52. Bylo to pro nadbytečnost, mělo by tam být §52 písm. c? A prosím, co znamená započitatelná doba zaměstnání pro účely důchodového zabezpečení za dobu před 1.1.1993? Na zápočťáku mám uvedenou dobu v tomto zaměstnání. To se přičítá i předchozí zaměstnání podle předchozího zápočťáku? Než půjdu na pracák, mám jít znovu za účetní? Asi bude nepříjemná.