Re: Nárok na odstupné
Porušení jakékoliv povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávamé práci je přinejmenším méně závažným porušením, a pokud je dána soustavnost, je možné dát zaměstnanci za podmínek ZP výpověď. O intenzitě porušení povinností rozhoduje výlučně sám zaměstnavatel. Doplňte si znalosti v tom směru, že odstupné náleží jen při výpovědi nebo dohodě z org. důvodů, popř. při výpovědi podle § 52 d) ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
31. 3. 2010 20:27
Dobrý den.
Mám dotaz ohledné odstupného. Byla mi dána výpověď zaměstnavatelem, důvod: ,,prý" opakované porušení pracovní kázně. Během doby, kdy jsem byla ještě zaměstnána, jsem 3x podepisovala papír Porušení pracovních povinností. Zdůrazňuji však, že to nebyly závažné důvody ale spíše drobné maličkosti, např. že jsem si na 5 min. sedla atd. Zaměstnavatel mi nechce dát odstupné právě z tohoto důvodu, že jsem více jak 2x podepsala papír Porušení pracovní kázně. Já ale vím, že nárok na odstupné bych neměla v případě, že by se jednalo o hrubé porušení pracovní kázně, např. opilost v práci, krádež, nepříchod do práce bez omluvy apod.
Chtěla bych tedy vědět, zda mám na to odstupné nárok či ne.
Předem děkuji za odpovědi.