Hlavní navigace

Doplatek do minima - zaměstnavatel?

  • (neregistrovaný)

    6. 4. 2010 10:16

    Dobrý den,máme zaměstnance, který doposud patřil mezi osoby pro které neplatí minimální vyměřovací základ - 2 děti do 15 let.Teď první měsíc již mezi tyto osoby nepatří.Hrubá mzda nedosahuje MVZ a zaměstnavatel se rozhodl hradit "doplatek do minima". Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Jak účtovat případně jinak ošetřit? Nedaří se mi to ani dát do mzdového programu.Děkuji B.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 4. 2010 11:24

      Maxx (neregistrovaný)

      Re: doplatek do minima - zaměstnavatel?
      Odvést doplatek do minima je povinností zaměstnavatele. Já jsem se setkala pouze s tím, že se celých 13,5 % z rozdílu strhávalo zaměstnanci.

    • 6. 4. 2010 11:28

      Bara (neregistrovaný)

      Re: doplatek do minima - zaměstnavatel?
      Ano já vím, že je to povinností zaměstnavatele, ale to zaměstnanec doplácí prostřednictvím svého zaměstnance a dočetla jsem se, že nelze, aby se o tento doplatek jakkoliv "podělili", tj. že musí celý hradit zaměstnanec nebo celý zaměstnavatel, ale už nikde není napsáno jak to prakticky udělat pokud jej celý hradí zaměstnavatel .... :-(

    • 6. 4. 2010 11:34

      Maxx (neregistrovaný)

      Re: doplatek do minima - zaměstnavatel?
      Jak vyzrát na mzdový program musíte zkoumat sama. Jen bych měla strach, aby to nebylo posuzováno jako benefit zaměstnanci. Ale nejsem na tomto poli pevná v kramflecích. Třeba se najde někdo zkušenější.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).