Re: chápete to někdo?
Zaměstnanci mají nízkou čistou mzdu a proto nikdy nepadne k uspokojení jakékoli pohledávky.
Mám tu dva zaměstnance - jeden má jako první nepřednostní a nedávno přišla přednostní - výživné. Podle OSŘ bych měla zastavit nepřednostní a uspokojit tak výživné ze dvou třetin.
Pak mám tu druhého zaměstnance, který má jako první taky nepřednostní a po té dorazila přednostní (VZP), to znamená, že mám jednu třetinu použít pro nepřednostní a druhou třetinu pro přednostní? jsou to pak dvě stejné částky a ten, kdo má vymáhá přednostní je v nevyhodě, ne?
Proto nechápu tu větu.... to si můžu jen tak něco vzít z částky pro nepřednostní a hodit to k přednostní?! .. postavené je to na hlavu... i ten § 280 odst) 1 OSŘ nedává smysl....
Re: chápete to někdo?
Pokud jim nic nezbývá z čisté mzdy na srážky, nemusíte nic řešit :-) Jen to napíšete soudu nebo exekutorovi.
Jinak je to tak. Na nepřednostní je 1.třetina na přednostní 2.třetina. Pokud se přednostní neuspokojí z 2.třetiny uspokojuje se z té první, ale tady se normálně zařadí dle poředí-dle data, kdy jste to obdrželi. Takže opravdu může přednostní čekat, až se doplatí nepřednostní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 4. 2010 8:29
Pokud částka určená na přednostní pohledávky nestačí, jsou přednostní pohledávky uspokojovány společně s nepřednostními pohledávkami z částky určené pro nepřednostní pohledávky