Re: doba určitá-překročení
Jestli jsem to celé správně pochopila, tak doba určitá mu zkončila k 31.3., ústně jste se domluvili na další spolupráci v měsíci dubnu, ale ještě v dubnu nic nedělal, teprve bude. Potom se nic neděje, pokud nezačal pracovat. Buď uděláte novou smlouvu na dobu určitou a nebo dodatkem prodloužíte na dobu určitou tu původní.
Podstatné je, že nezačne pracovat dřív, aniž by jste to měli nějak smluvně ošetřené. Tam by potom vzniko to nebezpečí, že s vaším souhlasem pracoval dál a z doby určité se stává neurčitá. I když si nejsem tak stoprocentně jistá. Když by pokračoval v práci bez přerušení, tak je to jasné, pokud by tam ale bylo několik dnů přerušní, nevím, jestli by se to dalo posuzovat jako pokračování .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
9. 4. 2010 8:39
Dobrý den,
k poslednímu březnu u nás skončila zaměstnanci smlouva na dobu určitou. Dohodli jsme se, že během dubna u nás ještě vykoná nějaké práce. Jde mi o další postup. Mám ho odhlásit na pojišťovnách po březnu nebo až po dubnu, kdy od nás dostane ještě nějakou výplatu? A na sociálku se přikládala pracovní smlouva, kde je datum ukončení. Musím tam nahlásit, že skončí o měsíc déle?
Děkuji za pomoc