Re: Roční zúčtování-nevyplacená mzda
Vy musíte úměrně té nevyplacené mzdě přepočítat i sraženou daň, hrubou mzdu a pojistné za zaměstnavatele. Zjistíte, kolik % činí čistá mzda, kterou nedostal a stejné % použijete.
Např. měl dostat 20000 čistého, dostal jen 10000, což je 50%. Pak budete pracovat jen s 50% sražené daně, s 50% hrubé mzdy a s 50% pojistného zaměstnavatele.
Souhlasím s uvedeným - ale týká se to pouze případů, kdy je vyplacena třeba jenom část mzdy.
Ano, je to tak, v prípadě, kdy nebyly nějaké mzdy vyplyceny, dochází k velkým přeplatkům na daních. Upozorněte zaměstnance, že v roce, kdy mu budou dlužné mzdy doplaceny (pokud vůbec), je povinnen podat si daˇové přiznání a může se stát, že mu naopak vznikne velká daňová povinnost (možná i ve výši toho, co nyní v RZD dostane)
Já vím přesně co mu bylo vyplaceno (1-5) a co mu vyplaceno nebylo (6-12), v tomto případě budu děla RZ tedy pouze z mezd za 1-5, ale slevu na dani na poplatníka a daňové zvýhodnění na dítě budu zaměstnanci uplatňovat za 12 měsíců.Je to tak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 4. 2010 8:44
Prosím Vás,při RZ u zaměstnance,kterému nebyla vyplacena všechna mzda za rok 2009 k 31.1.2010 mu budu (požádal) provádět RZ pouze z těch příjmů,které mu byly do tohoto data vyplaceny.Pochopila jsem to dobře?V tomto případě (mzda cca 30.000,-- měsíčně) mu vznikne poměrně velký přeplatek na dani.Mám to takto letos poprvé,vždy bylo vše vyplaceno a tak se v tom motám.