Re: Práce při RD
Dobrý den, zaměstnejte ji na dohodu o provedení práce. Ušetříte tak za odvody, nemusíe ji hlásit a tak. Při RD (jsem i já na RD, taky s ročním mimčem :-)) pracovat může, nemůže se u MD u stejné firmy. Platí se za ni odvody, takže není důvod platit více státu i ona ušetří. Pokud ji chcete klasicky zaměstnat - může být na DPČ nebo u ni můžete sjednat druhý pracovní poměr v téže organizaci. A nastavit u ni druhý pracovní poměr. Jsou různé možnosti. Já využívám DPP či pracovní činnosti (ne jen u sebe, ale dělala jsem vedoucí mzd.účtárny a takto navádím kolegyni u nás co nastoupila za mě).
Asi bych to řešila nějakou dohodou o pracovní činnosti, takže z hlavního pracovního poměru by čerpala rodičovskou dovolenou. Myslím, že je to vcelku průchodné řešení. Nebo ukončí rodičovskou dovolenou, což neznamená, že by ztratila nárok na rodičovský příspěvek, nastoupí na nějaký zkrácený úvazek. Ale DPČ je volnější.
Děkuji za odpověď, a musí tedy také psát žádost o ukončení RD, jako když o ni žádala? A stačil by tedy udělat dodatek k prac. smlouvě, na skrácený úvazek? Co mám v tom případě za povinnosti? V 6/09 jsem jen hlásila na ZP - kód M, tak tam bych ji musela přihlásit? Jinak nic? A ještě se zeptám , v EL by pak byli proškrtnuté jen měsíce od začátku roku do teď a pak by už byla jako normální zaměstnanec?
Alena
pokud bude pracovat na stejné pozici, tak nemůžete s ní sjednat DoPP, DoPČ, jiný PP, tzn., že se vrátí z RD a bude pracovat na zkrácený úvazek (uděláte dodatek k PS)
pokud ale bude pracovat na jiné pozici, potom může nadále být na RD a můžete s ní sjednat DoPP, DoPČ, jiný PP
záleží, zda bude nadále např. pobírat rodič. př., tzn., že splňuje podmínku, aby byla nadále v kat., za kterou je plátcem ZP stát
pokud by podmínku nesplnila, potom,byste museli ji odhlásit z tohoto kódu a také by musela platit ZP z MVZ
dny se na ELDP neproškrtávají, ale dělají x
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
21. 4. 2010 11:40
Dobrý den, prosím o radu, jedna zaměstnankyně je na RD (dítěti je 1rok), ale chtěli bychom aby začala chodit do práce, ale buď jen nárazově (např. 2 dny v týdnu) nebo např. 4h denně, jak se v tomto případě postupuje? Je stále na RD? Jak se potom řeší mzda? Zadám, že je celý měsíc na RD a zadám odpracovan´é hodiny, takže se jí vypočítá mzda za odprac. hodiny? Nebím jak se to potom uvádí v EL...Nebo musí požádat o ukončení RD..? Dělám mzdy jen malé firmě a nikdy tu takovéto případy nebyli. Děkuji. Alena