Re: Přiznání k DPH
Vydanou fakturu za zdanitelné plnění jste jistě měla vystavenou
už v roce 2009, tak daň se zřejmě odvedla v roce 2009 .
jen kdybyste fakturu nevystavili omylem, uděláte dodatečné
přiznání za rok 12/2009 s 19% (ale píšete vyfakturované dodávky, tak snad i odvedené v dph?)
přesně tak...
v případě, že někdy v průběhu roku budete mít přijatou fa s 19 %...nacpe se to normálně do kolonek, kde uvádíte přijatá zd. plnění v základní sazbě. Při el. podání mi to také hlásí chybu, ale jako propustnou chybu, takže s tím není problém. FÚ s tím počítá, že nebudou souhlasit základy s DPH (dobíhají leasingy...atd)
ohledně výdajů (přijaté faktury) viz moje odpověď výše.....na jednom řádku v přiznání budou společně jak přijatá zdanitelná plnění s DPH 20% tak přijatá zdanitelná plnění s DPH 19%. Nebude tedy v tomto řádku sedět základ a DPH - ale nevadí to. Pokud budete podávat DAP elektronicky, zahlásí vám to tuto chybu...jako nesoulad mezi základm a daní, ale bude to chyba propustná. Normálně v roce 2010 si můžete uplatňovat DPH (starou sazbu) -žádné dodáčo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
26. 4. 2010 11:16
Dobrý den, jsem FO podnikatel. Dělám teď přiznání k DPH a nevím si rady, jak to udělat. Od r. 2010 se zvýšila sazba daně. V lednu mi zaplatili vyfakturované dodávky za prosinec se sazbou 19%. Jak to mám vyplnit do DP? Není tam kolonka na starou sazbu:-(..Když to spočítám dohromady, tak mi to hlásí chybu.
Děkuji za radu..