Re: Nařízení dovolené zaměstnavatelem
Ano,dobu čerpání určuje zaměstnavatel, ale při stanovení rozvrhu čerpání dovolené je nutno přihlížet k provozním důvodům zaměstnavatele a k oprávněným zájmům zaměstnance.
Oprávněným zájmem není podle mne určování dovolené zaměstnavatelem pouze podle svých zájmů. Měl by také sledovat oprávněný zájem zaměstnance.
Re: Nařízení dovolené zaměstnavatelem
Já sice s vámi souhlasím, ale myslím, že obzvláště dnes , při stále skloňovaném slově krize, si zaměstnavatel obhájí určenou dobu čerpání dovolené, pokud dodrží zákonem daná pravidla. Protože vždycky se spíš vysvětlí a obhájí provozní důvody, než oprávněný zájem zaměstnance. Bohužel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
27. 4. 2010 19:13
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli mi zaměstnavatel může nařídit, kdy budu čerpat řádnou dovolenou. Máme dovolenou vždy celou nařízenou, nemůžeme si vybrat dle potřeby třeba jen 1 týden?