Re: dod.ELDP-úraz z 27.4.
Jak to má být správně, Vám asi řeknou jen na OSSZ.
Pročítala jsem tu Metodickou pomůcku, je to př. č. 18, a tam skutečně dobu, kdy zaměstnanec marodil s PÚ, uvádějí ve vyloučených dobách.
Ale zkuste si přečíst ve Všeobecných zásadách pro vyplňování ELDP na straně 15 hned nahoře - doby, které se nepovažují za vyloučené. Tam píšou, že doba, za kterou náleží náhrada za ztrátu na výdělku, nepatří do vyloučených dob.
Tak já tedy opravdu nevím, co je správně.
Doufám, že se ještě někdo do diskuse zapojí pokusí se toto objasnit.
>>>Pročetla jsem diskuzi k tomuto dotazu, také mám v r.
>>>2009 PÚ. Ev.list odeslán s vyloučenou dobou za PÚ.
>>>Řídila jsem se podle Metodiské pomůcky k vyplňování
>>>ELDP
>>>stažených ze dtránek OSSZ a příklad k vyplnění č. 16.
>>>Budu ráda, když se ještě někdo ozve, jak to tedy má
>>>být.
>>Dny za PN při PÚ jsou uvedeny ve vyloučených dobách.
>
>Jak to má být správně, Vám asi řeknou jen na OSSZ.
>Pročítala jsem tu Metodickou pomůcku, je to př. č. 18,
>a tam skutečně dobu, kdy zaměstnanec marodil s PÚ,
>uvádějí ve vyloučených dobách.
>Ale zkuste si přečíst ve Všeobecných zásadách pro
>vyplňování ELDP na straně 15 hned nahoře - doby, které se
>nepovažují za vyloučené. Tam píšou, že doba, za kterou
>náleží náhrada za ztrátu na výdělku, nepatří do
>vyloučených dob.
>Tak já tedy opravdu nevím, co je správně.
Je to zapeklité. Vím, že je to V Metod. pomůckách /pro r. 2009 je to příklad 16, pro 2009 s úravami pro r. 2010 je to př. 18/ napsané v článku o vyloučených dobách- je tam i odkaz na § 371 ZP po skončení PN / není asi myšleno dorovnání do výše platu ze zák. pojištění, toto je dorovnání během PN i když je vyplaceno většinou až po skončení PN/. Snad se ještě někdo ozve.
>
Pro ab i ostaní jsem okopírovala ze stránek ČSSZ:
Podle ustanovení § 16 odst. 4 zákona č. 155/1995 Sb. se vyloučené doby na ELDP vykazují jen v případě, že se nekryjí s dobou:
- za kterou náležela náhrada za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti náležící za pracovní úraz (nemoc z povolání) podle ustanovení § 371 zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce.
... Takže opravdu jde o náhrady jen po skončení pracovní neschopnosti!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
29. 4. 2010 9:19
Pročetla jsem diskuzi k tomuto dotazu, také mám v r. 2009 PÚ. Ev.list odeslán s vyloučenou dobou za PÚ. Řídila jsem se podle Metodiské pomůcky k vyplňování ELDP stažených ze dtránek OSSZ a příklad k vyplnění č. 16. Budu ráda, když se ještě někdo ozve, jak to tedy má být.