Re: ELDP A PPM A RD
To znamená, že měla vyměřovací základ a ELD bych vyplnila stejně jako kdyby chodila do práce, pak nechápu těch 24 vyl.dní a že jí program dal jenom 254 dní pojištění. nepobírala třeba před PPM nemocenskou.
Podle mě je to špatně. Měla by mít jiný prac. poměr a ELD dva. Na jednom by měla klasicky PPM a na druhém to 1%. Při pobírání PPM nesmí mít příjem ze stejné funkce z které pobírá PPM.
>>>>Moc prosím o konzultaci. Zaměstnankyně šla na
>>>>mateřskou od 8.6.09 do 20.12.09, pak hned rodičovská
>>>>dovolená,
>>>>porod 2.8.09. Po celou dobu mateřské ji firma nechala
>>>>služební auto k soukr. užívání, tudíž jsme odváděli
>>>>pojistné. Program mi vyjel dny 254 a vylouč. doby 24.
>>>>To
>>>>se mi vůbec nezdá. A nějak se v tom motám. Poradí
>>>>někdo? Děkuji...
>>>
>>>Měla u vás tedy příjem? Jak vysoký? Pobírala PPM i
>>>přesto, že měla tento příjem?
>>
>>Ano, po dobu té mateřské jí tam vstupovalo 1% z pc
>>auta ve výši 5120 Kč. před mateřskou byla mzda.
>
>To znamená, že měla vyměřovací základ a ELD bych
>vyplnila stejně jako kdyby chodila do práce, pak nechápu
>těch 24 vyl.dní a že jí program dal jenom 254 dní
>pojištění. nepobírala třeba před PPM nemocenskou.
>Podle mě je to špatně. Měla by mít jiný prac. poměr a
>ELD dva. Na jednom by měla klasicky PPM a na druhém to
>1%. Při pobírání PPM nesmí mít příjem ze stejné funkce
>z které pobírá PPM.
>těch vyloučených 24 dní je správně - je to za červen a srpen (pokud v těch měsících neměla nemoc nebo mateřskou celý měsíc, pak se příjem za auto kryje se mzdou a může mít vyloučené doby). Žádné 2 ELDP, je to správně, ona nemá příjem z PP, z něhož pobírá PPM.
>
Tak mi to nedalo a jukla jsem do zákona
§ 16
Pojištěnec nemá nárok na výplatu nemocenského, peněžité pomoci v mateřství a ošetřovného za dobu, po kterou
a) vykonává v pojištěné činnosti, ze které tyto dávky náleží, práci nebo osobně vykonává samostatnou výdělečnou činnost,
b) mu náleží podle zvláštních právních předpisů ze zaměstnání, z něhož tyto dávky náleží, nadále započitatelný příjem,
nevím co autor zákona myslí tím "zvláštní právní předpis" ale já bych tam to 1% viděla.
Já bych zaměstnankyni uděla raději nějakou DOPČ a tam jí to auto dala, tím pádem by musela mít ty dva ELD. Na odpověď po telefonu z OSSZ bych se moc nespoléhala pokud je to stejné jako u nás.
Já s vámi nesouhlasím, v případě používání služebnho auta se nejedná o příjem, který by spadal do těchto zvláštních právních předpisů. Tam jde např. o výsluhu.
Stejně tak můžete např. při ukočení PP v době PPM proplatit nevybranou dovolenou, nebo např., jak se ptá níže Kačenka, zaplatit i prémie. Jenom bohužel potom ten měsíc, v němž je ttakový příjem nepatří celý do vyloučených dob.
§ 6 Příjmy ze závislé činnosti a funkční požitky
(6) Poskytuje-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se za příjem zaměstnance částka ve výši 1 % ...
Je mi líto ale tento příjem patří do závislé činnosti a funkčních požitků, tzn., že souvisí s činností. Jeho příjem je měsíční a ne za dobu před PPM. Samozřejmě nevím jak to vaše OZZS posoudí. Já bych to neriskovala.
>>Já s vámi nesouhlasím, v případě používání služebnho
>>auta se nejedná o příjem, který by spadal do těchto
>>zvláštních právních předpisů. Tam jde např. o výsluhu.
>>
>>Stejně tak můžete např. při ukočení PP v době PPM
>>proplatit nevybranou dovolenou, nebo např., jak se
>>ptá
>>níže Kačenka, zaplatit i prémie. Jenom bohužel potom
>>ten
>>měsíc, v němž je ttakový příjem nepatří celý do
>>vyloučených dob.
>
>§ 6 Příjmy ze závislé činnosti a funkční požitky
>(6) Poskytuje-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně
>motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé
>účely, považuje se za příjem zaměstnance částka ve výši
>1 % ...
>
>Je mi líto ale tento příjem patří do závislé činnosti
>a funkčních požitků, tzn., že souvisí s činností. Jeho
>příjem je měsíční a ne za dobu před PPM. Samozřejmě
>nevím jak to vaše OZZS posoudí. Já bych to neriskovala.
>
>Tak se, prosím, ještě jednou podívejte - co jsou to ty zvláštní předpisy. v tom §16 ZNP najdete i odkaz na dané zákony. V těchto případech nemá zaměstnance nárok na nemocenskou nebo PPM.
zeptám se na ten příjem při MD, pokud jsme zaměstnankyni vypláceli během MD mimořádné prémie, které se vyplácí 2x do roka a měla na ně nárok, který vznikl v době před MD (příklad za výsledky firmy), tak je to také posuzováno jako příjem, který by při MD neměl být??díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
30. 4. 2010 10:42
Moc prosím o konzultaci. Zaměstnankyně šla na mateřskou od 8.6.09 do 20.12.09, pak hned rodičovská dovolená, porod 2.8.09. Po celou dobu mateřské ji firma nechala služební auto k soukr. užívání, tudíž jsme odváděli pojistné. Program mi vyjel dny 254 a vylouč. doby 24. To se mi vůbec nezdá. A nějak se v tom motám. Poradí někdo? Děkuji...