Re: pracovnik z UP
=====
Také jsme takhle zaměstnali dva zaměstnance, kteří byli v evidenci na ÚP. Podmínkou toho, abyste dotaci získala je, že na ÚP musí být evidován delší čas, u nás to bylo víc než půl roku. Než-li je zaměstnáte, musíte ÚP o dotaci zažádat. Když to dobře půjde a komise ÚP schválí, toto trvalo cca měsíc, sepíšete Dohodu o vyhrazení společensky účelného pracovního místa a poskytnutí příspěvku,.....atd. Až je-li Dohoda uzavřena, můžete uchazeče ÚP zaměstnat. ÚP Vám na základě Vámi zasílaných měsíčních Vyúčtování mzdových nákladů bude na účet posílat příspěvek ve výši skutečně vyplacených mzdových nákladů na zaměstnance, včetně pojistného na SP a ZP avšak pouze jen max. 10.000,-Kč (včetně odvodů) měsíčně a to po dobu max. 1/2 roku, nebo po dobu kratší, kdy např. pracovní poměr skončil dříve. Skončí-li zaměstnanec dříve, ne-li je půl roku, dotace se ÚP vracet nemusí. Jestli Vám to dopadne, dávejte si pozor na včasné odesílání Vyúčtování mzdových nákladů (formuláře Vám ÚP pošle včetně pokynů a podmínek). Prodleva byť jen jednoho jediného dne v odeslání znamená, že příjdete o měsíční dotaci - v naší firmě se to omylem stalo a 10.000 nám ÚP nedal :-(
V každém případě, se informujte na Vašem příslušném ÚP, záleží hodně na tom, jak dlouho je potenciální uchazeč evidovaný na ÚP.
Re: pracovnik z UP
Už bych si nikdy o dotaci nežádala - měla jsem takto 2 zaměstnance, bylo s tím hromada papírování a jedna slečna mi pak po týdnu práce (prodavačka) omarodila, šla 2 dny do práce a donesla neschopenku zas. Pak si našla jinou práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
4. 5. 2010 8:36
Dobrý den.Prosím o radu.
Chci vzít pracovnici z UP na obsluu kavárny.
Má to nějaké výhody?Vím,že je tam nějak dotace na
pracovníka,ale ještě jsem nikoho takto nezaměstnavala.A jak je to z odvodama,myslím zdravku,soc. a daň?
Děkují všem kdo mi poradí.
Hezký den.