Hlavní navigace

Jak učtovat soukromou dan,platí ji firma

  • (neregistrovaný)

    5. 5. 2010 10:09

    dobrý den.

    po dlouhých peripetiích nám významná danová, ucetní a právní kancelář vypočetla zpětně dan za zaměstnance pracujícího mimo naši republiku za rok 2007, 2008 a 2009. zaměstnanec platil zálohy na daně pouze jiné zemi, ale český FÚ nedostal nic. prosím neptám se zde zda je to tak správně, to už jsme draze zaplatili této kanceláři a nepotřebuji k tomuto rozhodnutí žádný komentář. můj dotaz je uplně jiný. viz dále:

    nyní tato kancelář vypracovala danová přiznání fyzické osoby (není to právnická osoba. je to náš zaměstnanec pracující mimo čr)za rok 2007, 2008 a 2009 a poslala je na náš FÚ. naše firma tyto daně zaplatila ze svého účtu.
    po zaměstnanci NECHCE NIC ZAPLATIT. ZAPLATILA TO SAMA. zaměstatnec nemá vůči firmě žádný dluh.

    a já nechápu jak mám zaúčtovat předpis interním dokladem. myslíte jako třeba poskytnutý věrnostní ,,bonus,, pro zaměstnance?
    548 / 333 (548 prototže je to náklad firmy?)
    bankovní výpis, platba daní na účet finančního úřadu:
    333 / 221
    fakt nevím, to jsem ješte nezažila
    díky
    Mája

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 5. 2010 10:30

      m. (neregistrovaný)

      Re: jak učtovat soukromou dan,platí ji f
      Tak to je podle mého názoru plnění ve prospěch zaměstnance, tudíž přidanit apod., nemá nárok na to, abyste to za něho platili, a také bych to dala za firmu nedaňově - není to povinnost firmy, ale zaměstnance, rovněž právní výklady k této záležitosti bych asi nedala daňově, netýká se firmy, ale zaměstnance - záleží jak zní faktura. Nebo snad víte o zaměstnavatelích, kteří platí daně zaměstnanců ze svého?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).