Re: neschopenka neúplná
v §193 je se náhrada poskytuje na základě dokladů stanovených pro uplatnění nároku na nemocenské, mámpocit že snad někde na stránkách cssz jsem někdy četla, že trvání PN k 14.kalendářnímu dni je doklad pro zaměstnavatele a že bez toho se náhrada nevyplatí (nebo to bylo na školení ...). Nedivím se, že nejradši byste mu nic nedali, ale svým způsobem začátek a konec máte, asi bych to vyplatila
to je dobrý nápad proč neproplatit, ale copak sociálka kontroluje vyplácení náhrady mzdy zaměstnavatelem ? sociálce je přece úplně jedno, zda zaměstnavatel vyplatí náhradu nebo ne, to by kontroloval třeba inspektorát práce ne ?
je pravda, že vlastně zaměstnanec nárok na nemoc dávky neuplatnil, tím, že nedonesl lístek nebo ukončení. asi se přikloním k variantě, zatím neplatit a poslat dopis na OSSZ.myslím, že při kontrole bude OSSZ kontrolovat i vyplacení náhrad v prvních14 dnech protože zaměstnavatel si o 50% vyplacených náhrad snižuje odvod pojistného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
10. 5. 2010 14:43
zaměstnanec dodal začátek neschopenky a už jsme ho neviděli...byl nemocen víc jak 3 týdny.ošetřující lékař mi zaslal na moji žádost náhradní hlášení o ukončení nemoci, po týdnu neomluvených absencí jsme zaslali ukončení ve zkušební době.zaměstnanec nereaguje na nic...nyní mám začátek neschopenky a ukončení po 3 týdnech.chybí lístek na peníze k 14dni, chybí část IV. pro sociálku.Mám dotaz zda mám platit náhradu zaměstnavatele - mám si založit díl III. a ,, náhradní,, ukončení PN a informovat ossz, že nemám podklady pro 3 týden nemoci nebo nic neplatit a čekat na lístek na peníze??pochopitelně bychom nejraději takovému lajdákovi nic neplatili...