PN-vycházky od 8 do 20 hod.

• (neregistrovaný)

10. 5. 2010 20:41

Dobrý den, prosím, je možné, aby dnes naše zam-kyně bezdůvodn ě opustila pracoviště a odpoledne její přítel přinesl neschopenku s dnešním datem práce neschopné s tím, že na této PN je doba vycházek od 08.00 do 20.00 hod.??? Můžeme se proti tomu nějak coby za-tel ohradit??? Slečna dostala ústní domluvu, že si neplní své pracovní povinnosti tak jak má - a tohle byla reakce.... Prosím, můžete poradit, jak se jako za-tel zachovat??? Předem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 5. 2010 20:56

beta (neregistrovaný)

Re: PN-vycházky od 8 do 20 hod.
      Proti čemu se chcete ohradit - ne snad proti délce vycházek ? Pokud se domníváte, že se "hodila marod" a opustila pracoviště aniž by to sdělila nadřízenému a chcete to řešit, když na ústní domluvu nereagovala vstřícně, pak můžete udělit písemné upozornění na porušení povinností z-ce, kam uvedete důvody, které vás vedly k ústní domluvě - pokud se týkaly porušení tzv. "pracovní kázně",mezi to patří, domnívám se - i opuštění pracovniště bez upozornění nadřízeného,mohlo event. dojít ke škodě apod. Posílám dobrý odkaz, je tam řešena pozdní docházka, třeba se vám bude hodit.
      http://www.epravo.cz/top/clanky/poruseni-pracovnich-povinnosti-a-ukonceni-pracovniho-pomeru-53531.html

• 11. 5. 2010 10:02

polo (neregistrovaný)

Máte jako zaměstnavatel právo oslovit ČSSZ a upozornit na prazvláštní praktiky pana doktora.
      Já mám osobní zkušenost, že stačí zavolat panu doktorovi a vysvětlit situaci včetně upozornění, že nás chování zaměstnankyně vede k nutnosti kontaktovat ČSSZ . Zatím vždy došlo k záhadnému uzdravení do pár dnů.
      Odešla-li bez oznámení ze zaměstnání, určitě bych napsala výtku s upozorněním na nevhodnost jejího chování a vyjmenovala bych tam i to ústní napomenutí. Připravíte si políčko pro případné ukončení PP.
      A pevné nervy :o)

• 11. 5. 2010 13:35

J. (neregistrovaný)

Měla jsem obdobný dotaz na pracovnici z OSSZ a takto mi zaslala odpověď.
      "...k Vašemu dotazu týkajícího se povolování vycházek sdělujeme, že podle ust. § 56 odst. 4 zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, v platném znění, o povolení vycházek nebo změny jejich rozsahu a doby a o změně místa pobytu v době dočasné pracovní neschopnosti rozhoduje ošetřující lékař. Vy jako zaměstnavatel jste oprávněn dle ust. § 65 odst. 2 písm. a) zákona č. 187/2006 Sb., dát příslušnému orgánu nemocenského pojištění podnět nejen ke kontrole dodržování režimu dočasně práce neschopného pojištěnce ale i podnět ke kontrole odůvodněnosti trvání dočasné pracovní neschopnosti."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).