Re: OSSZ-prossím**Opravdu nikdo nemá ča?
>Kontrola z OSSZ, : Záznamy o evidenci pracovní doby ,
>stačí napsat 5denní pracovní doba - Po-Pá po 8
>hodinách a doložit spolu se mzdovým listem Přehled
>nepřítomností + Přehled náhrad u každého zaměstnance ? Jde mi o
>to, aby se nemusela vypisovat každý měsíc pracně
>evidence - rozpis pracovních směn. Máte prosím s tímto už
>nějakou zkušenost nebo radu nad zlato? Děkuji za vaše
>názory a podněty.
my máme jenom docházku, kde máme čárky byl-nebyl, přesčasy nemáme a vždy to stačí.
Za celou dobu co chodím na kontroly OSSZ u firem, kterým dělám účto nikdy evidenci docházky nechtěli. Vždy chtěli mzdové listy, rekapitulace mezd, evidenční listy, příp. dohody o prov. práce. Vím, že v dopise např.chtěli i výpisy z b.ú., ze začátku jsem je vždycky brala s sebou, ale pak jsem zjistila, že pokud je všechno v pořádku, tak do nich vůbec nenahlíželi. Ale pokud to chcete mít připravené, tak bych se asi přikláněla k výše uvedenému názoru - docházky a čárky byl - nebyl.
Co "chtějí" nebo nechtějí je nepodstatné! Chtít mohou (v této oblasti pouze to co ukládá zaměstnavateli §96 ZP a nic víc.
Je ovšem na vás, jakým průkaznám způsobem toto zákonné ustanovení plníte.
Vaše =Opravdu nikdo nemá čas= působí velice směšně, když jste si
zřejmě neudělala čas na prostudování uvedených ustanovení a na
jejich plnění.
Re: OSSZ-prossím**
U nás v Ústeckém kraji chtějí docházku vždy - na OSSZ i na VZP - zajímá je hlavně první den nástupu do zaměstnání - zda souhlasí s prac.smlouvou. Vzhledem k tomu, že děláme mzdy pro několik firem, vždy ti docházku po nich vyžadujeme, jak bychom jinak spočítali mzdy - kdy měl kdo dovolenou, nemoc apod.. Podle čeho Vy ty mzdy počítáte? A podle zákoníku práce:
§96 (1) Zaměstnavatel je povinen vést u jednotlivých zaměstnanců evidenci
a) odpracované
1. pracovní doby [§ 78 odst. 1 písm. a)],
2. práce přesčas [§ 78 odst. 1 písm. i) a § 93],
3. další dohodnuté práce přesčas (§ 93a),
4. noční práce (§ 94),
5. doby v době pracovní pohotovosti (§ 95 odst. 2),
b) pracovní pohotovosti, kterou zaměstnanec držel [§ 78 odst. 1 písm. h) a § 95].
Re: OSSZ-prossím**
Děkuji všem, kteří mně tuto problematiku vysvětlili, na školení nám říkali, že stačí výše popsané, ale nechci polemizovat, zákony jsou holt zákony, docházku samozřejmě vedeme, ale z dřívějších příspěvků je patrné, že docházka není evidence pracovní doby. Chtěla jsem jen znát zkušenosti zdatnějších účetních . Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 5. 2010 9:19
Kontrola z OSSZ, : Záznamy o evidenci pracovní doby , stačí napsat 5denní pracovní doba - Po-Pá po 8 hodinách a doložit spolu se mzdovým listem Přehled nepřítomností + Přehled náhrad u každého zaměstnance ? Jde mi o to, aby se nemusela vypisovat každý měsíc pracně evidence - rozpis pracovních směn. Máte prosím s tímto už nějakou zkušenost nebo radu nad zlato? Děkuji za vaše názory a podněty.