Re: exekuce
rozumím tomu správně tak, že vy jste na ZL při odchodu tuto exekuci zapsala, ale některý z dalších zaměstnavtaelů již ne, a proto, kdybyste nyní měla strhávat podle pořadí doručení, byla by tato exekuce až druhá v pořadí? Já bych strhávala a posílala na tu úplně první - původní exekuci, která vám přišla již v 8/2006.
Ne, já jsem nastoupila až letos a účetní která tu byla přede mnou a zároveň i v roce 2007 kdy zam-ec skončil PP mu tuto exekuci nenapsala nebo mu nedala záp. list, nevím nenašla jsem ho, poté nikde nepracoval a opět nastoupil do téže firmy a ona mu až do obdržení exe příkazů nic nestrhávala ani na tu pův exe o které ona věděla. Začala až po novém obdržení exe příkazu, který byl sice na týž dluh jen s jiným datem, mezitím ale přišel jiný exe příkaz, který měl tudíž dřívější datum a tak začala splácet tento jako první a ten úplně původní nesplácela, protože nebylo z čeho. Po odsouhl spl kal začala splácet část i na druhý z dluhů, ale nyní je spl kal zrušen a zase nezbyde. Já nastoupila letos a nevěděla že ten pův dluh se táhne z roku 2006 a tak jsem se řídila dle datumů nových exe příkazů, stejně jako ona po novém nástupu zam-ce. Je to trochu zmatené, že?
teď už tomu rozumím lépe. Ale můj názor je naprosto stejný jako před chvílí - začít splácet na exekuci, která byla doručena již v r.2006, protože ta nebyla v ZL zapsána vinou účetní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 5. 2010 13:15
Dobrý den, můj dotaz asi bude trochu zmatený, ale pokusím se vysvětlit situaci. Zam-ec nastoupil do práce v 5/2006 a pracoval zde do 5/2007, v 8/2006 nám přišel exe příkaz na srážky ze mzdy, tyto se prováděly až do ukončení PP. Zam-ec byl propuštěn pro hrubé porušení prac. kázně, záp. list jsem nenašla. Zam-ec opět nastoupil po dohodě se zam-elem v 4/2008, v 5/2008 přišel nový exe příkaz a další v 8/2008, tyto jsou strhávány dle pořadí v jakém byly doručeny. Na první z nich byl domluven spl. kal., ale pro porušení dalších podmínek vůči věřiteli byl nyní zrušen. Druhý z exe příkazů nebude tedy z čeho strhávat, ale zároveň se jedná o úplně původní exe příkaz z předchozího zam u téhož zam-ele, které datum je pro mě závazné, o původním příkazu jsem nevěděla, nikde nebyl uveden. Teď nějak nevím komu mám peníze posílat, abych neudělala blbost.