Tohle není administrativní chyba, to je nesplnění zákonných povinností. Na té registraci od finančního úřadu to DPH celé leží a běží. Bez ní nemůžete fakturovat s DPH a s ní nemůžete fakturovat bez DPH.
No ale nevěšte hlavu ... máte možnost si za tu dobu uplatnit i nárok na odpočet u přijatých plnění.
ne pro každého je výhodné být plátce DPH...pokud máte vstupy nic moc (třeba účetní, dan.poradci a různí kancelářští podnikatelé), tak nemá význam být plátce. A mnohdy je velmi výhodné jím nebýt.
Jinak jak již bylo napsáno. Finančák je v právu, ale vy si můžete uplatnit DPH na vstupech. Jen teda nevím co vám na to řeknou odběratelé, pokud to byly firmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 9. 2011 14:39
Dobrý den,
mám na Vas takový dotaz.Podnikal jsem jako platce daně do 1.Q 2010.Cili od 1.4 2010 jsem již dan nevykazoval ani nefaktruroval.Problém je v tom,že jsem o tom nedal vědět FÚ,a 3.Q az do 12.7.2011 kdy mi bylo zruseno z moci uřední jsem byl veden v registru.
Problém je v tom ,že FU po mě chce doplatit dan za techto 14 mesicu.Nemel jsem ani obrat milion.Muzete mi poradit jak z toho ven? FU chce abych opravil Faktury za celou tuhle dobu a svym odberatelum napočítal dph,je i jiny zpusob jak z toho ven?Problem je v tom že dph je cca 180 000.Pochopim kdyby mi dali pokutu za tu administratvini chybu a ne delat takovy veci kolem toho.
Prosim o Vas nazor.