Re: doba určitá
jak to máte přesně formulované ve smlouvě? Máte tam po dobu mat. dovolené a nic víc? Mateřská dovolená je totiž jen v délce 28 týdnů, takže pokud pracujete i po této době, změnila by se Vám PS na dobu neurčitou. Nemáte tam dojednáno po dobu mat. d., čerpání dovolené zam-kyně, příp. rodič. dovolené? Záleží na personalistovi, zda je opravdu znalý Zák. práce a správně smlouvu napíše. Je možné, že už dávno máte PS na dobu neurčitou.
Re: doba určitá
Mám ve smlouvě napsáno po dobu mateřské dovolené a končí mi 31.5.2010? Takže smlouva by už měla být dávno na dobu neurčitou? Co ale nadělám, když to oznámím zaměstnavateli a on se bude semnou přít že tomu tak není a tudíž pokud nepodepíši dodatek na měsíční prodlužování, tak mě propustí. Kam se mám obrátit na Úřad práce?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2010 17:57
Dobrý den, pracuji u české pošty jako zástup za mateřskou dovolenou, teď tomu bude 2 roky. Pracovní smlouvu mám na dobu určitou a nyní po 2 letech mi vedoucí řekla, že mi bude pracovní smlouva nadále prodlužovaná po měsící na dobu určitou. Je to možné? Podle zákoníku práce jsem pochopila, že pracovní poměr lze sjednávat na dobu neurčitou jen po dobu 2 let.
Děkuji.