Doba určitá

• (neregistrovaný)

25. 5. 2010 17:57

Dobrý den, pracuji u české pošty jako zástup za mateřskou dovolenou, teď tomu bude 2 roky. Pracovní smlouvu mám na dobu určitou a nyní po 2 letech mi vedoucí řekla, že mi bude pracovní smlouva nadále prodlužovaná po měsící na dobu určitou. Je to možné? Podle zákoníku práce jsem pochopila, že pracovní poměr lze sjednávat na dobu neurčitou jen po dobu 2 let.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 5. 2010 9:36

xy5

Re: doba určitá
      jak to máte přesně formulované ve smlouvě? Máte tam po dobu mat. dovolené a nic víc? Mateřská dovolená je totiž jen v délce 28 týdnů, takže pokud pracujete i po této době, změnila by se Vám PS na dobu neurčitou. Nemáte tam dojednáno po dobu mat. d., čerpání dovolené zam-kyně, příp. rodič. dovolené? Záleží na personalistovi, zda je opravdu znalý Zák. práce a správně smlouvu napíše. Je možné, že už dávno máte PS na dobu neurčitou.

• 26. 5. 2010 12:14

Katka P. (neregistrovaný)

Mám ve smlouvě napsáno po dobu mateřské dovolené a končí mi 31.5.2010? Takže smlouva by už měla být dávno na dobu neurčitou? Co ale nadělám, když to oznámím zaměstnavateli a on se bude semnou přít že tomu tak není a tudíž pokud nepodepíši dodatek na měsíční prodlužování, tak mě propustí. Kam se mám obrátit na Úřad práce?

• 26. 5. 2010 12:36

xy5

doba mat. dovolené je jen 28 týdnů (37 týdnů), takže jen po tu dobu jste měla pracovat, pokud jste s vědomím zam-tele pracovala dál, automaticky přešla PS z doby určité na dobu neurčitou
      MD § 195, RD § 196 Zák.pr.
      na ÚP asi nepochodíte, ale na OIP ano

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).