Příplatek za práci ve svátek

• (neregistrovaný)

31. 5. 2010 7:27

Zaměstnanci pracují v obchodě,kde je otevřeno každý den.
    Zaměstnanci mají klouzavou pracovní dobu, tz. že některý den pracují více než 8 hod. jiný den mají méně, nebo mají volno. Při ideálně nastavených směnách by se jim to mělo během 14 dnů srovnat. To se ovšem nestává, když má někdo dovolenou, musí druhý pracovník odprac.víc hodin. Ale o hodiny za přesčasy nepřijdou. Evidujeme je z měsíce na měsíc a čerpají si je náhradním volnem.
    Pracuje se zde každý den, bez ohledu na soboty, neděle a svátky.
    Má tedy zaměstnanec,který pracoval ve svátek,nárok na příplatek za svátek - nebo tím, že si pak vyčerpá náhradní volno,na příplatek
    nárok nemá ? Jaký § ZP toto řeší ?
    Mnohokrát děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 5. 2010 9:54

pája

Re: Příplatek za práci ve svátek
      má nárok na NV s náhradou mzdy průměrem, nebo se může s ním zam-tel dohodnout a poskytnout mu příplatek ve výši průměru, viz § 115 ZP.

• 31. 5. 2010 10:02

Blankaa (neregistrovaný)

Jestli to dobře chápu, pak mohou nastat 2 varianty :
      a)zaměstnanec si vybere 2 dny náhr.volna ( 1 den za-pro něj-pracovní den+ 1 den placený svátek )
      b) zaměstnanec si vybere 1den náhr.volna + nechá si proplatit příplatek za svátek 100% ).
      Chápu to správně? Děkuji za rady.

• 31. 5. 2010 10:18

pája

dotaz byl na příplatek za práci ve svátek, odpově´d je snad jasná,ne?Doplnil jsem Vám i přísl.§, aby jste to měla naservírované až na stůl. Stačí si vzít ZP a študovat přísl.§§.

• 31. 5. 2010 10:30

Blankaa (neregistrovaný)

Studuji Vámi naservírované §,ale protože mi chybí zkušenosti v této oblasti,raději jsem se chtěla ujistit (dělám mzdy jen okrajově)...
      Takže Vám děkuji za Vaši trpělivost se mnou a přeji Vám pohodový den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).