Re: OT - bezplatné storno zájezdu
Proč by jste měli platit storno, když jde o zrušení ze strany CK. Prostudujte občanský zákoník, § 852a a násl. V § 852 g odst. 4 - Zruší-li CK zájezd ve lhůtě kratší než 20 dnů před zahájením, je povinna uhradit zákazníkovi pokutu ve výši 10% z ceny zájezdu.
Stalo se mi něco podobného. Nabízené jiné varianty se mi nehodily. Prostudovala jsem obč. zákonník, sehnala si stejné místo přes jinou cestovku za nižší cenu. Od původní CK jsem dostala peníze zpět a ještě k tomu těch 10 % z ceny zájezdu. U nás to tedy dobře dopadlo.
Vypište do odpovědi, že přistupujete za zrušení ze strany CK a žádáte o 10 % z ceny zájezdu dle § 852g. Hodně štěstí
Re: OT - bezplatné storno zájezdu
Přes kvalifikovanou odpověď, kterou jste dostala výše, si ještě myslím, že jejich žádost o bezplatné storno zájezdu by mohla v případě Vašeho souhlasu s tímto být vykládána jako souhlas s tím, že nebudete uplatňovat právě tu pokutu 10% z ceny, takže bych to formuloval bez"souhlasu s bezplatným storno".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
1. 6. 2010 13:00
Dobrý den,
máte, prosím, někdo zkušenost s bezplatným stornem zájezdu ze strany CK? V únoru t. r. jsme si zakoupili zájezd do Egypta a nyní 14 dní před odletem nám telefonicky oznámili, že pro nás nasmlovaný hotel nemají. Nabídli 2 jiné, na změnu jsme z důvodu větší vzdálenosti na letiště, jiný typ pokoje apod. nepřistoupili a máme jim na jejich žádost přes e-mail poslat souhlas o "bezplatném stornu". Je toto slovní spojení opravdu důkazem toho, že nám celkovou cenu zájezdu vrátí? Bojím se to "JEN TAK" potvrdit. Děkuji za Vaše názory a zkušenosti a přeje hezký den.