Re: Dohoda o zabezpečení odb.praxe
Já si myslím, že ne, uvedu na příkladu, kdy by hrubá mzda byla 1.000 Kč (nebudu to přesně počítat, rozdělím to jen tak):
800 Kč hrubého, co pak v čistém vyplatíte zaměstnanci by se účtovalo na 521/331 a výplata na 331/211
200 Kč hrubého bych účtovala jako dar na 543/331, výplatu na 331/211
Jenže to by se z toho daru musela odvést srážková daň, že? Potom by to šlo tedy udělat tak, že byste to udělala jako srážku z čisté mzdy.
Podle mě by to takto šlo udělat, ale třeba někdo řekne že ne a poradí něco jiného...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 6. 2010 7:42
Dobrý den, máme studenty na praxi a se školou sepsanou Dohodu o zabezpečení odb.praxe a navíc máme se školou uzavřenou Darovací smlouvu, kdy min. 10 Kč z odměny žáka za každou odpr.hodinu bude darem. Nevím jak toto "prohnat" přes mzdy,zda sepsat DPP s odměnou např. 50 Kč a vyplatit jim jen 40 Kč, ale to mi pak budou "lítat" v účetnictví peníze. Máte někdo zkušenost a můžete poradit?