Re: Nový zaměstnanec
Doložit dobu mezi tím ani není moc potřeba, spíš se to hodí až při ročním zúčtování, aby bylo jasné, že nikde nedělal a neměl žádné příjmy. Není na škodu, když to prohlášení napíše teď. Pokud letos u vás odpracuje aspoň 60 směn a bude zaměstnán do konce roku, bude mít nárok na 6/12 dovolené (7-12). Červen ne. Slevu už od června.
Re: Nový zaměstnanec
Pokud mi nedoloží ZL, pro jistotu si nechávám podepsat čestné prohlášení, že od 1. 6. do 6. 6. neměli příjmy zdanitelné zálohovou daní, abych jim mohla dát slevu na poplatníka již za červen. Pokud nemám nic písemně, dávám slevu až od dalšího měsíce. Oni zaměstnanci někdy řeknou, že nic neměli a potom si "vzpomenou", že měli brigádu apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 6. 2010 13:35
Dobrý den, dnes přijímám nového zaměstnance do hlavního pracovního poměru.
Nastupuje k nám dnes 7.6.2010 ale dle zápočtového listu má ukončený pracovní poměr u bývalého zaměstnavatele 31.5.2010. Mezitím nikde nebyl evidovaný, mám si tedy nechat podepsat čestné prohlášení, že nikde nebyl evidovaný ani zaměstnaný nebo jakým způsobem mám doložit tu dobu od 1.6.-6.6.2010?
Nárok na dovolenou bude mít pouze 10 dní, za červen nenáléží, uvažuji správně?
Mohu mu přiznat odčitatelnou položku na poplatníka už za 06/2010?
Děkuji za rady.