Re: Začínám podnikat
ZDPH § 74
(1) Plátce má nárok na odpočet daně u zboží pořízeného za posledních 12 měsíců před datem registrace, které je k datu registrace jeho obchodním majetkem. Plátce má nárok na odpočet daně i u zboží pořízeného za posledních 12 měsíců před datem registrace, které k datu registrace již samostatně jeho obchodním majetkem není, pokud se stalo součástí hmotného ...
(2) DTTO služby
(3) Datem registrace se pro účely tohoto ustanovení rozumí datum účinnosti registrace uvedené na rozhodnutí o registraci.
(4) Nárok na odpočet daně podle odstavce 1 a 2 se uplatní ... za první zdaňovací období po datu registrace. Podmínkou ... jsou doklady vystavené plátcem, které obsahují částku za zdanitelné plnění, které je včetně daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 6. 2010 8:40
Dobrý den, chci začít podnikat od 1.7.2010 jako autodopravce. Živn. list mám, v květnu jsem koupil starší dodávku přes autobazar. Můžu toto auto, které budu používat pro podnikání odepisovat. popřípadě můžu si dát do nákladů i náhradní díly co jsem si pořídil před začátkem podnikání? Pár drobností jsem musil na dodávce vyměnit.
Ještě nevím jestli mám být dobrovolným plátcem DPH? Co mi to přinese nebo nepřinese? Všem děkuji za rady.