Smluvní mzda + prémie....

• (neregistrovaný)

16. 6. 2010 17:47

Dobrý den,
    prosím poradíte....začínám...
    Nemůžeme se dohodnout se šéfovou....
    Naši zaměstnanci mají ve smlouvách .....smluvní mzda (př) 8.000,-
    + prémie za dobře odvedenou práci 2.000,-....( takto udělané od předešlé mzdovky- ani jeden plat. výměr...)
    Lze dát prémie třeba 1000,- pak 0, poté 2000,- podle toho jak odvedou práci?
    Nebo musíme vždy zdůvodnit proč jsme dali 1000,- ?
    Nevím jestli jsem to dobře formulovala....snad mi rozumíte....
    Děkuji všem za rady...
    Móňa

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 6. 2010 11:04

pája

Re: Smluvní mzda + prémie....
      1. předešlá mzdovka udělala chybu, že dala do pr.smluv mzdu, protože bez souhlasu zaměstnance se změnou PS s tím nehnete ani nahoru ani dolů.
      2. premie za dobře odvedenou práci bez dalších podmínek nebo kriterií jsou nenárokovou složkou pro zaměstnance, o její výši rozhoduje nadřízený, který tu práci hodnotí a kolik dáte, tolik dáte, nic nikomu nemusíte zdůvodňovat, ale zase je špatná formulace, mělo by bý tuvedeno premie v rozsahu např. 0 až 2.000.-Kč. Ta Vaše předchůdkyně byla asi zkušená personalistka, když to takto dokázala perfektně zpracovat.

• 17. 6. 2010 12:32

xy5

pokud máte základ jen 8000 Kč a nebudete přiznávat prémie, potom pozor, abyste zam-cům dodrželi alespoň zaručenou mzdu (tu musí dostat)
      prémie se do zaručené mzdy započítávají, příplatky dané Zák.pr. se do zar. mzdy nezapočítávají (musí být navíc zaplacené)

• 17. 6. 2010 12:39

MONA-- (neregistrovaný)

Děkuji,
      za rady, myslela jsem si to tak....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).