Re: Neschopenka
a když opět zavolá že je nemocný, mužu chtít aby šel k našemu lékaři a ne k jeho??
Re: Neschopenka
Podle ust. § 56 odst. 4 zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, v platném znění, o povolení vycházek nebo změny jejich rozsahu a doby a o změně místa pobytu v době dočasné pracovní neschopnosti rozhoduje ošetřující lékař. Vy jako zaměstnavatel jste oprávněn dle ust. § 65 odst. 2 písm. a) zákona č. 187/2006 Sb., dát příslušnému orgánu nemocenského pojištění podnět nejen ke kontrole dodržování režimu dočasně práce neschopného pojištěnce ale i podnět ke kontrole odůvodněnosti trvání dočasné pracovní neschopnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 6. 2010 15:29
Dobrý den,
chtěla jsem se informovat ohledně jedné neschopenky našeho zaměstnance. Bohužel si myslíme že se opil a zůstal týden doma a tak jsem se informovala u lékařky co mu bylo jelikož na neschopence to bylo zabělené. Sestra mi řekla že jako zaměstnavatelovi nám do toho nic není. Je tomu skutečně tak?? Dá se to zjistit třeba přes našeho lékaře, že si vyžádá jeho kartu? Děkuji.