Re: rodičovská dovolená
Tak v tomhle vám ale nikdo neporadí. To si musíte rozhodnout sama. Zaměstnavatel vás nemůže nutit, aby jste přerušila rodičovskou dovolenou a vrátila se do práce. Pokud se nechcete nebo nemůžete vrátit hned, můžete počítat s tím, že vám zaměstnavatel opravdu po návratu do práce po ukončení rodičovské dovolené dá výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou a nárokem na odstupné. Třeba se vám povede do té doby sehnat práci jinou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 6. 2010 21:10
Dobrý den, jsem na rodičovské dovolené, kterou mám u zaměstnavatele nahlášenou do 3 let věku. Synovi ještě nebylo ani dva a půl roku a najednou mě zavolali z práce, abych nastoupila do měsíce, jinak že mě po řádném ukončení rodičovské dovolené čeká výpověď pro nadbytečnost. Navíc nebudu nastupovat na stejné místo, které jsem opustila, ale na jiné, které je i v nižší platové třídě. Vůbec nevím, co mám dělat, bojím se, abych o práci nepřišla. Mají na tohle vůbec právo? Syna mi do školky nevezmou a tak bude muset manžel na rodičovskou dovolenou. Můžete mi také poradit, co je k tomu třeba?
Moc děkuji za Vaši radu, současně Vás prosím o brzskou odpověď, protože mě tlačí, abych se rozhodla, co nejdříve. Ještě jednou díky Lenka